Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί-Δείτε όλες τις εξελίξεις live από το MEGA

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί-Δείτε όλες τις εξελίξεις live από το MEGA

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπήκε στο προαύλιο του σχολείου φανερά ευδιάθετος, χαιρέτησε τον κόσμο και κατευθύνθηκε προς την αίθουσα για να ψηφίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά ψηφίζει σε άλλο σχολείο σε σχέση με τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Προσήλθε συνοδευόμενος από την κόρη του Δάφνη και τον γιο του, Κωνσταντίνο. Μαζί του επίσης ήταν και ο δήμαρχος Κηφισιάς, ο κ. Θωμάκος.

Κ. Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα – Θα ψηφίσουν και για μία πατρίδα σταθερή, ευημερία & κοινωνική ισότητα» – Οι δηλώσεις του μετά την ψήφο

«Σήμερα τον λόγο τον έχουν οι πολίτες και η δημοκρατία είναι ημέρα χαράς και ευθύνης, ψηφίζουμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες για να αποκτήσουμε μία σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα, θα ψηφίσουν για την προσωπική τους ευημερία, για το καλό το δικό τους, για το καλό της οικογένειάς τους, αλλά θα ψηφίσουν και για μία πατρίδα σταθερή, η οποία θα προσφέρει τελικά συνθήκες ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλή ψήφο και εύχομαι η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία να είναι αυξημένη σε σχέση με την κάλπη της 21ης Μάιου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προσήλθε στις 10:45 το πρωί της Κυριακής στο 1ο δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου Κρήτης, προκειμένου να ψηφίσει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις μετά την ψήφο.

«Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη ό,τι και εάν επέλεξε στις 21 Μαΐου να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, τη μόνη δημοκρατική παράταξη σε αυτή τη νέα της πορεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια στο πολιτικό μας σύστημα, μία αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μία αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση που οι επιλογές της καθημερινά αποδομούν το κοινωνικό κράτος. Από τη δική μας πλευρά, δεσμεύομαι πως θα είναι η δύναμή τους μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο, με αγώνες και αγκαλιάζοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες και τις ανάγκες τους. Η δημοκρατική παράταξη όσο πιο ισχυρή είναι σήμερα το βράδυ τόσο πιο πολύ θα υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση, στην αναξιοκρατία, απέναντι στην αδιαφάνεια τα επόμενα χρόνια.

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Το εκλογικό του δικαίωμα εκτέλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη.

O Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο εκλογικό κέντρο στη Κηφισιά στις 10:30. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τον κόσμο που τον περίμενε έξω από το εκλογικό κέντρο και στη συνέχεια μπήκε μέσα στο σχολείο.

Αφού εκτέλεσε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τις εξής δηλώσεις στις κάμερες.

«Η σημερινή τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά κρίνεται η Δημοκρατία. Κρίνεται εάν θα έχουμε ανεξέλικτη κυβέρνηση ή ισορροπία στο δημοκρατικό σύστημα ή εάν θα έχει ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει τη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας και να παίξει ένα ρόλο εξισορροπητικό στο πολιτικό σύστημα και στη Δημοκρατία. Ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής Δημοκρατία αύριο».

Ψήφισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Ξέχασαν να του δώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος

Στις 10.00 η ώρα προσήλθε σε εκλογικό τμήμα της Λαμίας ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ωστόσο, δεν έλειψε το ευτράπελο και σε αυτή την περίπτωση.

Ο κ. Κουτσούμπας μπήκε στο παραβάν να ψηφίσει και δευτερόλεπτα μετά βγήκε έξω. Ο λόγος;

Είχαν ξεχάσει να του δώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Φανερά προβληματισμένος, αλλά χωρίς να χάνει το χιούμορ του, ο Γ. Γ. του ΚΚΕ είπε: «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δεν υπάρχει! Αν γίνονται και σε μένα τέτοια λάθη, φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται αλλού, θα γίνω και viral».

Τι δήλωσε μετά την ψήφο

«Καλημέρα σας, καλή δύναμη σε όλους και όλες σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, είναι η μέρα των εκλογών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απόψε το βράδυ, πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί, για να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πολύ πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισχυρή, λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση 100% και στη Βουλή, και στους ερχόμενους λαϊκούς αγώνες. Ευχαριστώ πολύ», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκτέλεσε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη. Προσήλθε στο εκλογικό κέντρο που ανήκει στις 9.10 το πρωί της Κυριακής.

Αφήστε μια απάντηση