Χρυσάφης στο BestCity.gr: ” Η πανδημία μας έφερε πίσω, αλλά αισιοδοξούμε”

Χρυσάφης στο BestCity.gr: ” Η πανδημία μας έφερε πίσω, αλλά αισιοδοξούμε”

Ενας άνθρωπος που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην περιοχή μας, αποφάσισε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, να βοηθήσει τον κλάδο του και με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ο κ. Σάκης Χρυσάφης, ιδιοκτήτης του «Theros», στην Περαία, μιλά σήμερα στο BestCity.gr, από την θέση του αντιπροέδρου της «Ενωσης Εστιατόρων-Ψητοπωλών-Καφέ μπαρ» νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Επισιτιστών του Δήμου Θερμαϊκού. Αναφέρεται στα προβλήματα που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία και παρουσιάζεται αισιόδοξος για την επόμενη μέρα, ενόψει καλοκαιριού.

Διαβάστε την συνέντευξη:

-κ. Χρυσάφη, ποιο ήταν το κίνητρο για να αναλάβετε αυτές τις θέσεις ευθύνης και σε τοπικό, αλλά και ευρύτερα σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης, στον κλάδο σας;

«Δραστηριοποιούμαι 25 χρόνια στην εστίαση και 18 χρόνια στον Δήμο Θερμαϊκού. Νομίζω πως γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα και αποφάσισα να εμπλακώ για να βοηθήσω από την πλευρά μου, όσο μπορώ, προς μια θετική κατεύθυνση»

-Ποια είναι, λοιπόν, τα προβλήματα που απασχολούν την εστίαση, τι απασχολεί περισσότερο τον κλάδο;

«Θα πω, πως εδώ και μια δεκαετία υπάρχει μια μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της οποίας είναι να ταλαιπωρείται πάρα πολύ και ο κλάδος μας. Εδώ και 2,5 χρόνια μας χτύπησε η πανδημία και τώρα έχουμε τον πόλεμο. Ολ΄ αυτά, έχουν ανεβάσει τα κόστη και έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο ο οποίος διστάζει να βγει και να διασκεδάσει. Όμως, ελπίζουμε τώρα που έρχεται καλοκαίρι και ο covid φαίνεται να τελειώνει, να αλλάξουν, επιτέλους, τα πράγματα προς το καλύτερο…»

-Τι προβλέπετε;

«Εγώ βλέπω πως ο κόσμος έχει μπουχτίσει και πως θα τα παραμερίσει όλα και θα το ρίξει έξω! Δεν γίνεται διαφορετικά… Είναι και θέμα ψυχολογίας από ένα σημείο και μετά!»

-Στόχος της Ενωσης που εκπροσωπείτε;

«Στόχος μας είναι να έχουμε μια καλύτερη επαφή με τα κέντρα των αποφάσεων. Διότι, όταν σε βλέπουν οργανωμένο και ενωμένο σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Είτε μιλάμε για Δήμο, είτε μιλάμε ευρύτερα σαν κράτος»

-Να περιμένουμε και δράσεις από εσάς, ενόψει καλοκαιριού;

«Συνεχώς κάνουμε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, με κυβερνητικά στελέχη, με το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, με δημάρχους, με αυτοδιοικητικά στελέχη, σε μια προσπάθεια να προωθήσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν»

-Και σε ότι μας αφορά, ως Δήμος Θερμαϊκού, είναι σημαντικό να έχουμε έναν άνθρωπο, όπως εσείς, ο οποίος να βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων…

«Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει το δικό του σωματείο των επισιτιστών, το οποίο ανταποκρίνεται σε όλα και στο οποίο συμμετέχω και εγώ. Από την πλευρά μου, προσπαθώ να προωθήσω σε ανώτερο επίπεδο τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας»

-Το καλοκαίρι πώς να το περιμένουμε;

«Το περιμένω με αισιοδοξία! Φεύγουν οι μάσκες, καταργούνται οι αποστάσεις, ερχόμαστε πιο κοντά!».

Αφήστε μια απάντηση