Χατζηβαλάσης: “Το εφεύρημα Κούτουκα -Τσαμασλή κάηκε στον αέρα”

Χατζηβαλάσης: “Το εφεύρημα  Κούτουκα -Τσαμασλή κάηκε στον αέρα”

Στο θέμα της ακύρωσης της απόφασης, περί απαλλαγής από δημοτικά τέλη, όσων ζευγαριών αποκτούν παιδιά στον Δήμο Θερμαϊκού (την οποία έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφισε η διοικούσα παράταξη), αναφέρεται με ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης. Ο τελευταίος αναφέρεται, χωρίς να τον κατονομάζει και στον Θόδωρο Τζέκο ο οποίος ενώ ψήφισε την απόφαση(!), έβγαλε ανακοίνωση με την οποία… “πανηγύρισε” για την ακύρωσή της!

Η ανακοίνωση του κ. Χατζηβαλάση:

“Το εφεύρημα Κούτουκα -Τσαμασλή κάηκε στον αέρα.

Όπως είχαμε προβλέψει, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή των νέων γονέων από τα Δημοτικά Τέλη.

Ήταν προφανές ότι το νέο εφεύρημα αποσκοπούσε στην κάλυψη του τεράστιου κενού μεταξύ λόγων και έργων του δημάρχου. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του για θεαματική μείωση των Δημοτικών Τελών, τα κράτησε σε δυσθεώρητα ύψη (ούτε στην πλατεία Αριστοτέλους δεν πληρώνουν τόσα) ενώ έβαλε στα ταμεία του δήμου και πάνω 1.500.000 Ευρώ από πρόσθετα τέλη. Αντί αυτά, λοιπόν, να επιστρέψουν ως μείωση στο σύνολο των δημοτών, κατασπαταλώνται σε φαραωνικές συμβάσεις, για τις οποίες έχουμε καταθέσει ερωτήσεις και περιμένουμε ακόμα απαντήσεις.

Για όλα αυτά τα “επιτεύγματα” ήταν απαραίτητη η ενσωμάτωση της ψήφου των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα να τα ψηφίσουν αλλά είχαν ανάγκη κι από ένα αφήγημα για την δικαιολόγηση τους στα μάτια της κοινωνίας. Έτσι εφευρέθηκε η μείωση των τελών για τους νέους γονείς.

Όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει με σχετικό μας άρθρο από τον περασμένο Οκτώβριο (Πυροτέχνημα Τσαμασλή) και τα είχαμε προβλέψει λεπτομερώς με δεύτερο άρθρο μας το περασμένο Νοέμβριο (ο δήμαρχος, οι λαγοί και τα πετραχήλια).
Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. προτείναμε την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την τροποποίηση του σχετικού νόμου, που ήταν και ο μόνος νόμιμος τρόπος για την υλοποίηση της πρότασης. Ήταν ηλίου φαεινότερο όμως, ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η σύμπραξη με τους «ανεξάρτητους» κι όχι η υλοποίηση της πρότασης.

Οι μόνες παρατάξεις που καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου ήταν η δική μας και του Γιάννη Μαυρομάτη. Δεν προκαλεί, λοιπόν, καμία εντύπωση η ακύρωση της απόφασης. Αντίθετα, εντύπωση προκαλούν οι μπαλωθιές άλλων δημοτικών παρατάξεων, που ενώ την ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα πανηγυρίζουν για την ακύρωσης της!

Όσοι φιλοδοξούν να παίξουν σοβαρό ρόλο στα κοινά, οφείλουν να έχουν ξεκάθαρες και κρυστάλλινες θέσεις. Με την πολιτικάντικη τακτική του «και με εμένα χωροφύλαξ κι με εσένα αγροφύλαξ» κανένας δεν πήγε ποτέ μακριά…”

Αφήστε μια απάντηση