Χατζηβαλάσης: “Σύντροφοι μας έφτυσαν, δεν βρέχει…”

Χατζηβαλάσης: “Σύντροφοι μας έφτυσαν, δεν βρέχει…”

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς μαζί του, δεν μπορεί να μη του αναγνωρίσει τη νηφαλιότητα στον λόγο του.

Με αυτή τη νηφαλιότητα, λοιπόν, κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ:

“Σύντροφοι, μας έφτυσαν, δεν βρέχει…

Το αποτέλεσμα των εκλογών μας εξέπληξε όλους, νικητές και νικημένους. Δεν έπαψα ποτέ να είμαι ένας ιδεολόγος, οραματιστής ενός δικαιότερου κόσμου, αλλά ταυτόχρονα και βαθιά ρεαλιστής. Διαβάζω για δεύτερη μέρα σήμερα ύβρεις και αφορισμούς σε βάρος του κόσμου που δεν μας ψήφισε. Το σοκ είναι μεγάλο, αλλά η άρνηση της πραγματικότητας είναι πιο επικίνδυνη από την ίδια την ήττα.

Στις προχθεσινές εκλογές το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θριάμβευσε. Και αυτό το μέτωπο δεν είναι μόνο τα κανάλια και οι καναλάρχες. Είναι κυρίως η απογοήτευση και η επιφύλαξη πολλών διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, τις οποίες απογοητεύσαμε με τις πολιτικές μας και για πολλές από αυτές, έχει δίκιο ο κόσμος και όχι εμείς. Η αλαζονεία απέναντί του, δεν αποτελεί απάντηση. Είναι προσβολή.

Το “χαστούκι” είναι η τελευταία, ίσως, ευκαιρία να σοβαρευτούμε. Η δεύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε, με το 32% του 2019, δεν υπάρχει πια. Την κατασπαταλήσαμε με τέτοιο τρόπο, που χειρότερα δε γινόταν. Η υπόσχεση για τον μετασχηματισμό του κόμματος και τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, που γέννησε ελπίδα σε χιλιάδες δημοκρατικού κόσμου, ενταφιάστηκε πανηγυρικά σε εσωκομματικές ισορροπίες.
Πάμε απ’ την αρχή λοιπόν, να ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κι αυτή τη φορά, με καθαρές θέσεις και λύσεις για μια καλύτερη Ελλάδα μέσα στο σύγχρονο γίγνεσθαι, να ριχτούμε στη μάχη για την πραγμάτωση των ιδεών μας.
Η 25η Ιουνίου είναι για μας ορόσημο.

Ο λαός επέλεξε την κυβέρνησή του. Αυτή η κυβέρνηση, όμως, δεν πρέπει να μείνει ανεξέλεγκτη. Η ισχυρή παρουσία μας είναι απαραίτητη, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Μετά τη μάχη αυτή οφείλουμε να προχωρήσουμε σε ριζική ιδεολογική και κομματική ανασυγκρότηση, ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις σύγχρονες αγωνίες του κόσμου και των νέων ανθρώπων, όπως αυτές αναδύονται μέσα από την κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, μέλη της οποίας είμαστε κι εμείς.

Τώρα, όμως, προέχει η μάχη!”, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης “Δράση Πολιτών”.

Αφήστε μια απάντηση