Χατζηβαλάσης προς Τσαμασλή για την διάβρωση των ακτών: “Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν!”

Χατζηβαλάσης προς Τσαμασλή για την διάβρωση των ακτών: “Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν!”

Επιστολή προς τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή, απέστειλε ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης, μέσω της οποίας τον ρωτά γιατί εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό για την προστασία των ακτών που απειλούνται με διάβρωση.

“ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ
(Ο δήμαρχος που βλέπει τις ευκαιρίες να περνούν…)

Και νέα ερώτηση κατέθεσε η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο δήμαρχο.

«Σε συνέχεια των υπ’ αριθμ. 5/10.12.2019 εγγράφου μας και τις αντίστοιχες επερωτήσεις Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βουλή, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. Β-213/16.04.2020 απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, η οποία μας γνώριζε κατά λέξη τα εξής:

«Εν κατακλείδι, και επειδή τα έργα προστασίας των ακτών είναι επιβεβλημένα… το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών προτίθεται να συνδράμει τον Δήμο Θερμαϊκου, εφόσον μας απευθυνθεί σχετικό αίτημα, προκειμένου να συνεργαστούμε στην κατεύθυνση της από κοινού υλοποίησης των μέτρων προστασίας, της επίσπευσης των διαδικασιών αδειοδότησης και της ταχείας εξεύρεσης σχετικής χρηματοδότησης.»

Την απάντηση αυτή, σας διαβιβάσαμε με το υπ’ αριθμ. 13/27.04.2020 έγγραφό μας, με την βεβαιότητα ότι θα σπεύδατε να εκμεταλλευτείτε την απλόχερα δεδομένη προσφορά του Υπουργείου.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν!

Ένα χρόνο αργότερα δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα!

Όταν θέσαμε και πάλι το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2.06.2021, προσφέρθηκε να μας ενημερώσει δια ζώσης η Γενική Διευθύντρια του Δήμου, πράγμα που έγινε στο τέλος Αυγούστου 2021, όπου μας γνώρισε ότι απομένουν μερικά ελάχιστα τυπικά βήματα από την Τεχνική Υπηρεσία για την ολοκλήρωση της μελέτης, τα οποία θα γινόντουσαν με την επιστροφή της αρμόδιας Μηχανικού από την κανονική της άδεια και ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, θα ήταν όλα έτοιμα.

Επειδή πέρασαν ήδη 2 χρόνια από την προσφορά του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών χωρίς να έχετε κάνει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γιατί δεν έχετε υποβάλλει μέχρι σήμερα το σχετικό αίτημα συνδρομής, χάνοντας έτσι και την δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση του έργου;

Για την ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γιωργος Χατζηβαλάσης”

Αφήστε μια απάντηση