Χατζηβαλάσης: “Η ιδιότητα «επαγγελματικό στέλεχος» κόμματος έχει τη ρίζα της στο ΚΚΕ”

Χατζηβαλάσης: “Η ιδιότητα «επαγγελματικό στέλεχος» κόμματος έχει τη ρίζα της στο ΚΚΕ”

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μία τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη περί…μελών της Κεντρικής Επιτροπής που πληρώνονται από το κόμμα, έκανε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης.

Ο άλλοτε υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, έχει βαθιά γνώση των θεμάτων της Αριστεράς και η άποψή του παρουσιάζει ενδιαφέρον. ‘

Διαβάστε:

“Η ιδιότητα «επαγγελματικό στέλεχος» κόμματος έχει τη ρίζα της στο ΚΚΕ. Κάποιοι με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην «πολιτική δουλειά», έπαιρναν μισθό από το κόμμα. Μην φανταστείτε τίποτε πολυτέλειες. Για τον μέσο μισθό του εργάτη μιλάμε.

Τώρα εμφανίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης και λέει στην τηλεόραση πως όταν ανέλαβε, «υπήρχαν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πληρώνονται από το κόμμα» χωρίς να αναφέρει ονόματα, μισθούς και αντικείμενο εργασίας.

Από την άλλη πλευρά δεν υπηρξε καμία αντίδραση. Ούτε καν η Γραμματέας του «ΣΥΡΙΖΑ, που προϋπήρχε του Κασσελάκη, δεν λέει αν ο ισχυρισμός του είναι ακριβής. Και αυτό το θέμα μετακυλίεται στο βούρκο, που μπαινοβγαίνουν εσχάτως εκατέρωθεν.

Όσοι και αν είναι – και όποιοι και αν είναι – οι αμειβόμενοι, δεν μιλάμε για απλούς εργαζόμενους, αλλά για κεντρικά στελέχη, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα ασυμβίβαστο: ένα κομματικό στέλεχος, ειδικά της Αριστεράς, αυτοστρατεύεται σε ένα πολιτικό αγώνα, υπηρετώντας την ιδεολογία του και δεν νοείται να αμείβεται από το κόμμα γι’ αυτό.

Όπως δεν νοείται μέλος καθοδηγητικού οργάνου – οποιουδήποτε κόμματος – να είναι ταυτόχρονα και υπάλληλός του, γιατί εκτός από χρήμα αποκτά ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ από άλλους και ΠΡΟΝΟΜΙΑ σε βάρος άλλων.

Όλοι έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το χρήμα στα κόμματα μόνο διαφανή διαχείριση δεν έχει. Είναι άλλο πράγμα, όμως, να προσλαμβάνει ένα κόμμα τεχνοκράτες και άλλο να χρηματοδοτεί κομματικούς παράγοντες.

Η πολιτική δράση είναι εθελούσια υπόθεση. Όποιος εντάσσεται και σταδιοδρομεί σε ένα κόμμα, το κάνει για να υπηρετήσει την ιδεολογία του. Αν το κάνει με αμοιβή, ξεπέφτουν στη φτήνια και η ιδεολογία και η πολιτική”.