Χατζηβαλάσης: “Εκτός προγράμματος ηλεκτρικών ποδηλάτων ο Δήμος μας”-Κούτουκας: “Ψέμα! Περιμένω την συγγνώμη σου”

Χατζηβαλάσης: “Εκτός προγράμματος ηλεκτρικών ποδηλάτων ο Δήμος μας”-Κούτουκας: “Ψέμα! Περιμένω την συγγνώμη σου”

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης, υποστήριξε, με πρωινή ανάρτησή του, πως ο Δήμος Θερμαϊκού, παρ΄ ότι Δήμος… επίπεδος, δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων, πράγμα, που έκαναν μεταξύ των άλλων και άλλοι Δήμοι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε αρχικά την ανάρτηση Χατζηβαλάση:

“3 Ιουνίου – Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

Σήμερα δεν θα γκρινιάξω γιατί ο δήμαρχος 3 χρόνια τώρα απορρίπτει κάθε πρόταση μας για την προώθηση της ποδηλατοκίνησης στο δήμο μας, αλλά για την συνειδητή επιλογή του να απέχει από οποιαδήποτε προσπάθεια οικολογικής προσαρμογής του.
Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στους δήμους της χώρας!
Στους άλλους δήμους… Όχι στο δικό μας!
Πριν 15 μέρες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των δήμων για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία οι πολίτες θα μισθώνουν δωρεάν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, προωθώντας τις «πράσινες» μετακινήσεις.
Παράλληλα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αναμένεται να συνδράμουν στη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό της κίνησης στην πόλη, αλλά και τον μετριασμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.
Πώς θα γίνεται η διαδικασία
Το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου για συγκεκριμένη ώρα και θα μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει, από σημεία στάθμευσης και αυτόματης φόρτισης, όπως αυτό της φωτογραφίας.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης:
– Την αγορά εξοπλισμού (ποδήλατα και σταθμούς φόρτισης/στάθμευσης)
– Λογισμικό και υπηρεσίες, ώστε όλη η πληροφόρηση, διαχείριση και παρακολούθηση του συστήματος να γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από ειδικές εφαρμογές.
Στην εποχή που η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ενίσχυση της τουριστικής επισκεψιμότητας αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο, ο Δήμος μας δεν θα έπρεπε να απουσιάζει.
Μέσα στα πλαίσια για ήπια μέσα κυκλοφορίας, όλοι θέλουμε καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις στο δήμο μας και λιγότερη κίνηση αυτοκινήτων, που δημιουργούν ασφυκτικές κυκλοφοριακές συνθήκες ιδιαίτερα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.
Αυτός είναι και ο στόχος της Δημοτικής μας Παράταξης «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και αυτό θα το πετύχουμε με σχέδιο, δουλειά, επιμονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων, όπως αυτή που δεν εξασφάλισε ο ανεπαρκής δήμαρχος μας Γιώργος Τσαμασλής, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δήμους της χώρας, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συγκεκριμένη δράση, ύψους 16.601.515,96 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Μικροκινητικότητα» μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, στο οποίο συμμετέχουν οι εξής δήμοι:
ΑΘΗΝΑ: Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αλίμου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιοπούλεως, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου, Κορυδαλλού, Περάματος, Δάφνης – Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Κηφισίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Μοσχάτου – Ταύρου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη.
Ναι, καλά διαβάσατε! Συμμετέχουν οι δήμοι Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη, με το έντονο γεωγραφικό τους ανάγλυφο, αλλά δεν συμμετέχει ο δήμος μας, που στο 85% της έκτασης του είναι επίπεδος!
Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος μας δεν έχει καμία οικολογική ευαισθησία και το έχει αποδείξει επανειλημμένως με τις επιλογές και τη δράση του. Μη γκρινιάζετε, λοιπόν, γιατί δεν εμφανίζεται καμιά καινοτομία στο δήμο μας και μην παραλείψετε στις επόμενες εκλογές να τον ξαναψηφίσουμε, για να λέμε, τουλάχιστον, ότι έχουμε έναν δήμαρχο ανάλογο των επιλογών μας!”

ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ: “ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΟΥ”

Αμεση ήταν η απάντηση από τον από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Κώστα Κούτουκα, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Χατζηβαλάση πως παραπλανεί τον κόσμο λέγοντας ψέματα. Καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί μη ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα των ποδηλάτων, κατέθεσε και την σχετική ΑΔΑ με την οποία αποδεικνύεται πως υπάρχει έγκριση χρηματοδότησης, ύψους περίπου 318 χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ιδού η απάντησή του:

“Πολλές φορές συκοφαντικός ο λόγος σας, σχεδόν πάντα υβριστικός προς το πρόσωπο του Δημάρχου και όχι μόνο, σήμερα παραπλανείτε τους δημότες λέγοντάς τους ότι ο Δήμαρχος στερείται οικολογικής συνείδησης, ενώ οι όψιμοι φίλοι σας που άφηναν το δήμο να βουλιάζει στα σκουπίδια και στα ογκώδη απορρίμματα είχαν. Έχω πει πολλές φορές ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, καταθέτω λοιπόν την έγκριση χρηματοδότησης για το Δήμο μας με το ποσό των 317.978,92 ευρώ και περιμένω την συγνώμη σας! ΑΔΑ: Ω2ΟΡ46ΜΤΛΡ-ΤΛΛ 22-5-2022”

Προφανώς, χρειάζεται μια “δευτερολογία” του κ. Χατζηβαλάση, διότι, βάσει εγγράφων, αποδεικνύεται πως δεν πρόσεξε καλά την λίστα των Δήμων.

Αφήστε μια απάντηση