Χάος στη Βουλή: Εκτός ορίων σύγκρουση Συρίγου με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ & ΚΚΕ για Πολυτεχνείο και Χούντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάος στη Βουλή: Εκτός ορίων σύγκρουση Συρίγου με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ & ΚΚΕ για Πολυτεχνείο και Χούντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάος επικράτησε στη Βουλή μετά από αναφορά του υφυπουργού Παιδεία Άγγελου Συρίγου ότι η Χούντα στη χώρα μας δεν έπεσε από τις λαικές αντιδράσεις και από το Πολυτεχνείο, αλλά από την τραγωδία της Κύπρου.

Με τη δέσμευση ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από τη συζήτηση του νόμου για τα δημόσια πανεπιστήμια, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου, ο οποίος νωρίτερα μιλούσε για το μύθο του Πολυτεχνείου που έριξε τη Χούντα.

«Λόγω του μύθου που έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ποσοστό του λαού πιστεύει ότι η Χούντα πράγματι έπεσε το ’73 εξαιτίας του Πολυτεχνείου», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απομάκρυνσή του κ. Συρίγου από την κυβέρνηση.

«Τα ζητήματα Παιδείας αντί να αποτελούν κοινή αγωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων, αξιοποιούνται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αυξηθεί τεχνητά η πόλωση μεταξύ τους, με μόνους χαμένους τους φοιτητές και την παιδεία στο σύνολό της», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο υφυπουργός Παιδείας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από το σύνολο των πτερύγων του κοινοβουλίου όταν και στη δευτερολογία του επέμεινε στη μυθολογία του Πολυτεχνείου, το οποίο στη Μεταπολίτευση εξελίχθηκε σε ένα κακό παίγνιο όπως είπε με πορείες και μετά με αντάρτικα στις ταβέρνες.

Στην επίθεση Μητσοτάκη για τον εκτσογλανισμό ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε για το ποιοι είναι τα τσογλάνια, όπως είπε: «Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει δάνεια 1,3εκατ., όλο το υπουργικό 12,4εκατ. και η ΝΔ 350 εκατ. ευρώ, και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά, αλλά βγαίνει η γυναίκα έξω από το σπίτι της. Αυτό είναι εκτσογλανισμός. Τα Golden Boys δίνουν μπόνους 16 εκατ. στον εαυτό τους και έχουν μισθούς 360χιλ το χρόνο. Και τώρα οι πολίτες αντι να δουν 600€ στους λογαριασμούς τους, βλέπουν 17€ μεσοσταθμικά. Αυτό είναι εκτσογλανισμός».

«Το έβαλε στα πόδια, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία προκειμένου να μην αναγκαστεί να υπερψηφίσει το μεγαλύτερο κομμάτι του νομοσχεδίου», σχολίασε η κυβέρνηση.

«Δεν θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού», είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη σύνδεση του κ. Μητσοτάκη της κριτικής του Real στις δηλώσεις Βερναρδάκη και της βομβιστικής επίθεσης που ακολούθησε.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση