Φρικαλεότητες από τους Ουκρανούς του “τάγματος Αζόφ” στην Μαριούπολη-Ετοιμοι για έφοδο στην Οδησσό οι Ρώσοι

Φρικαλεότητες από τους Ουκρανούς του “τάγματος Αζόφ” στην Μαριούπολη-Ετοιμοι για έφοδο στην Οδησσό οι Ρώσοι

Βλέποντας πως έχασαν οριστικά την Μαριούπολη, οι Ουκρανοί του “τάγματος Αζόφ” προβαίνουν σε φρικαλεότητες εγκαταλείποντας την πόλη. Εχουν ανατινάξει ιατρεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και άλλες αστικές υποδομές. Ακόμα χρησιμοποιούνται κάτοικοι ως ανθρώπινες ασπίδες, εφαρμόζοντας την ναζιστική τακτική «Festung», μετατροπή των πόλεων σε φρούρια. Επιπλέον, οι στρατιώτες, οι οποίοι προέρχονται από τα δυτικά της χώρας, έχουν καταστρέψει ιστορικά μνημεία, με τους κατοίκους να μιλούν για μίσος εναντίον τους.

Στην άλλη πλευρά της ακτογραμμής οι Ρώσοι ετοιμάζονται για απόβαση στην Οδησσό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, σε δύο περιοχές δυτικά της Οδησσού, έγινε ρίψη 90 τουλάχιστον οβίδων από το ρωσικό πυροβολικό, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν από αέρα και θάλασσα.

Επιπλέον, εικόνες από δορυφόρους έδειξαν 14 πλοία του ρωσικού στόλου να πλέουν προς την πόλη της Οδησσού, ανάμεσά τους και ένα αποβατικό πλοίο 120 μέτρων, το Pyotr Morgunov.

«Δεν μπορούμε πια να εγγυηθούμε την ασφάλεια κανενός», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της ιστορικής πόλης αναμένουν απόβαση Ρώσων στρατιωτών, ενώ στη Θάλασσα της Αζοφικής παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στόλου.

Αφήστε μια απάντηση