Φιάσκο Επανομής: “Το έργο υλοποιείται…”, λέει ο Πασχαλιάς-Επική απάντηση Μαυρομάτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιάσκο Επανομής: “Το έργο υλοποιείται…”, λέει ο Πασχαλιάς-Επική απάντηση Μαυρομάτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση, μέσω ανάρτησης στο facebook, προσπάθησε να δώσει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Πασχαλιάς, για τη διάλυση της σύμβασης της εισόδου της Επανομής.

Εγραψε ο κ. Πασχαλιάς:

“ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ….
ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΛΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Με τη συνήθη αστόχαστη λαλιά της, η Αντιπολίτευση, καταλόγισε
ευθύνη στη Δημοτική Αρχή του Δήμου για την υποτιθέμενη απώλεια του έργου, που για ακόμη μια φορά θα διαψευστεί, καθώς το έργο ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
Η αντιπολίτευση επιχειρεί συμψηφισμό της πρόδηλης ανικανότητάς της κατά τον χρόνο δικής της διοίκησης του Δήμου στο παρελθόν, με τις καθυστερήσεις που προκύπτουν για την υλοποίηση ενός έργου με εξαιρετικά πολλές αστοχίες.
Πιο συγκεκριμένα:
– Η μελέτη του έργου έπρεπε να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί επί της υφιστάμενης κατάστασης του εδάφους διασφαλίζοντας τη μη δημιουργία προβλημάτων με τις παρακείμενες ιδιοκτησίες (αυλές, καταστήματα, διατηρητέο σπίτι κλπ) καθώς και την ύπαρξη του απαραίτητου πεζοδρομίου σε ικανό για τους πεζούς πλάτος.
– Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα για την ασφαλτόστρωση της Επαρχιακής Οδού 28, προχώρησε σε ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού, ενώ το αντικείμενο αυτό συμπεριλαμβανόταν στη μελέτη του εν λόγω έργου του Δήμου. Σε συνέχεια αυτού, το φυσικό αντικείμενο του έργου όπως υπάρχει στη σχετική μελέτη έπρεπε να τροποποιηθεί – μειωθεί.
– Η διαδικασία έκπτωσης του εργολάβου είναι εξαιρετικά επίπονη και μακροχρόνια και προϋποθέτει αποκλειστική του ευθύνη για την υλοποίηση. Οπότε επιλέχθηκε η διάλυση της σύμβασης με ταυτόχρονη παραίτηση του εργολάβου από αποζημίωση αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα επαναπροκηρύξει το έργο λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σε σχέση με την ασφαλτόστρωση που έχει υλοποιηθεί, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε συνδυασμό με την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, το έργο θα υλοποιηθεί κανονικά.
Η αμετροέπεια της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις αστοχίες της και ο φανατισμός που προκαλεί, αποτελούν συστατικά στοιχεία παγιωμένης αδυναμίας να πρωταγωνιστήσει στο σημερινό απαιτητικό περιβάλλον.
Η Δημοτική Αρχή είναι ΠΑΡΟΥΣΑ για να επιλύει προβλήματα, να ΣΕΒΕΤΑΙ κάθε ευρώ του πολίτη και να ΠΡΟΧΩΡΑ στον προγραμματισμό μικρών ή μεγάλων έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.
ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής,
Δημοτικής Περιουσίας και Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου”

Η αντίδραση του Γιάννη Μαυρομάτη ήταν άμεση με επική ανταπάντηση:

“Το έργο της εισόδου Επανομής υλοποιείται λέει η διοίκηση του δήμου, αλλά η σύμβαση διαλύθηκε!
Εμείς προχωράμε κανονικότατα τονίζει, αλλά δεν λέμε πότε!
Δηλαδή εμείς θέλουμε, αλλά ο εργολάβος δεν ήθελε και μετά ο εργολάβος ήθελε, αλλά εμείς δεν θέλαμε και τελικά μπορούμε, αλλά θα δούμε…Ή μήπως όχι;
Αυτό ακριβώς τίποτ΄ άλλο.
Με τον «πρόεδρο του… Εδεσσαϊκού» συνεννοείται καλύτερα κάποιος…
Κρίμα για την Επανομή και τους κατοίκους της και όχι μόνο”.

Ιδού ο μέγας πρόεδρος:

Αφήστε μια απάντηση