Φαβορί ο Μελισσανίδης για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Φαβορί ο Μελισσανίδης για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Εκπνέει σήμερα η υποβολή προσφορών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» και όπως γράψει και παλαιότερα το BestCity.gr, μεγάλο φαβορί για να πάρει τη δουλειά είναι γνωστός επιχειρηματίας (μέχρι χθες ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ), Δημήτρης Μελισσανίδης.

Δεν παίζει όμως εντελώς μόνος του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί άλλες δύο προτάσεις (μία από την Ελλάδα και μία από το εξωτερικό).

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ακίνητο κάπου θα καταλήξει (από τη στιγμή που υπάρχει…τριπλό ενδιαφέρον) και συνεπώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί, αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής.

Το ακίνητο «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» (όπως είναι η πλήρης ονομασία του) είχε βγει σε διαγωνισμό στις 11 Μαρτίου του 2024, με ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.

Έχει συνολική έκταση 161.456,84 τ.μ., έχει ήδη εκπονηθεί Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), στο οποίο ως γενικός χωρικός προορισμός του ορίζεται η «μικτή χρήση» και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού» και «Τουρισμού – Αναψυχής».

Χωρίζεται στις παρακάτω δυο ζώνες:

Α. Τη ζώνη του «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού», συνολικής έκτασης 101.924,61 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο τμήματα, το βόρειο και το νότιο της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας

Β. Τη ζώνη του «Τουρισμού – Αναψυχής» με έκταση 37.053,74 τ.μ. που συνορεύει δυτικά με την πρώτη ζώνη, βόρεια με τη παραλία, νότια με τη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας και ανατολικά με τοπική οδό.