Υγρός όλεθρος…(ΒΙΝΤΕΟ)

Υγρός όλεθρος…(ΒΙΝΤΕΟ)

Απόκοσμες είναι οι εικόνες από τον Βόλο, όπου άνθρωποι κινδύνευσαν, σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο και ολόκληρες περιοχές βυθίστηκαν στα λασπόνερα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

Ανυπολόγιστη καταστροφή

Ο υγρός εφιάλτης επέστρεψε ακόμη πιο τρομακτικός. Ο Βόλος εξαφανίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες κάτω από τη λάσπη. Η κακοκαιρία Elias παρασύρει στο πέρασμά της ό,τι άφησε πίσω του ο «Daniel». H εικόνα από 20 μέρες πριν και η εικόνα από σήμερα, δείχνει το τελειωτικό χτύπημα.

Έπεσε διπλάσια ποσότητα νερού στο μισό χρονικό διάστημα. Άνθρωποι σε απόγνωση.

«Τελευταία στιγμή έβγαλα τη μητέρα μου».

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, χείμαρρους ενώ απροσπέλαστο είναι το κέντρο της πόλης. Αυτοκίνητα παρασύρονται από τα ορμητικά νερά στην Αγριά. Κάποιοι έδεσαν με σκοινιά και ιμάντες τα αυτοκίνητά τους σε κάγκελα και δέντρα μήπως και τα σώσουν.

«Πάει, πάει Νίκο. Το αμάξι μου».

Στην Αγριά οι καμπάνες χτυπούν μέσα στη νύχτα. Το βράδυ είναι ατέλειωτο, εφιαλτικό. Οι ουρανοί άνοιξαν στα δύο και η νύχτα έγινε μέρα.

Σε ένα λευκό αυτοκίνητο, μία γυναίκα παλεύει με τον χείμαρρο. Ευτυχώς, διασώζεται εγκαίρως.

Βγήκαν στους δρόμους παρά την απαγόρευση
Με μήνυμα του 112 οι μετακινήσεις στην πόλη απαγορεύθηκαν. Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κάνει έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

«Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους».

Η πόλη βυθισμένη στο σκοτάδι και η εικόνα απελπιστική. Η κακοκαιρία σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Τα ορμητικά νερά εισέβαλαν σε ισόγειες κατοικίες. Πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι απεγκλωβίζουν ανθρώπους μέσα στη νύχτα με βάρκες, μπουλντόζες και στρατιωτικά οχήματα.

«Κολύμπησα για να πάω σπίτι μου».

Το νοσοκομείο του Βόλου πλημμύρισε. Το νερό έχει μπει σε υπόγεια και αποθήκες. Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ύψος του Βελεστίνου έχει διακοπεί. Οι διαχωριστικές νησίδες έσπασαν από τα ορμητικά νερά.

Γειτονιές του Βόλου θάφτηκαν στη λάσπη

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι του Βόλου συνειδητοποίησαν το μέγεθος της καταστροφής. Οι συνοικίες δίπλα από το ρέμα του Κραυσίδωνα έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή.

Παλεύουν και θα παλεύουν μέρες με τη λάσπη. Μία γυναίκα πέρασε όλο το βράδυ με την οικογένειά της πάνω σε μία σκάλα όσο το νερό του ορμητικού χειμάρρου περνούσε μέσα στο σπίτι της.

Ψάρια σπαρταρούν στους δρόμους της πόλης

Η θάλασσα βγήκε στην στεριά και τα ψάρια σπαρταράνε στο πεζοδρόμιο, δίπλα από φρεάτια σε δρόμους του Βόλου.

«Τα μαγαζιά καταστράφηκαν πάλι ακόμη μία φορά. Πρέπει να αρχίσουμε πάλι από την αρχή».

Στην Αγία Παρασκευή, οι δρόμοι έχουν υποχωρήσει. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, χωρίς ρεύμα και νερό υπό τον φόβο μίας νέας νεροποντής. Τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά, όπως κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, την ώρα που όλοι ελπίζουν ότι επιτέλους τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που πλήττουν τον Βόλο θα σταματήσουν.

Αφήστε μια απάντηση