Τσαμασλής στο Δημοτικό Συμβούλιο: ” Αυτή η Διοίκηση παλεύει όλα τα θέματα”-Προχωρά το Thess Intec-Ενσταση για τον πληθυσμό της απογραφής

Τσαμασλής στο Δημοτικό Συμβούλιο: ” Αυτή η Διοίκηση παλεύει όλα τα θέματα”-Προχωρά το Thess Intec-Ενσταση για τον πληθυσμό της απογραφής

Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε σήμερα στον Δήμο μας με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα να συζητούνται.

Ο δήμαρχος, απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων που τέθηκαν πριν από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, μένοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα των καταγγελιών και ενστάσεων που γίνονται και στο παραμικρό έργο που πάει να γίνει.

“Ετσι οι υπάλληλοι δεν μπορούν να δουλέψουν, φοβούνται. Μια λάμπα πάμε να αλλάξουμε και γίνεται ένσταση…”, είπε ο κ. Τσαμασλής.

Παρ΄ όλα αυτά υπογράμμισε πως: “Αυτή η Διοίκηση παλεύει όλα τα θέματα. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν το έχουμε ανοίξει, δεν υπάρχει ζήτημα, όσο παλιό κι αν είναι και όσο κι αν κανείς δεν τόλμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις να το αγγίξει που δεν το αγγίζουμε. Για το λόγο αυτό είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου”, κατέληξε.

Μεταξύ άλλων πέρασε η γνωμοδότηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με θέμα: “Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο & Συνοδευτικές Μελέτες για την Ίδρυση Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στο Ακίνητο 1160 του Αγροκτήματος Δ.Κ. Περαίας Δήμου Θερμαϊκού”. Κάτι που σημαίνει πως το Thess Intec προχωρά!

Ενα άλλο σημαντικό θέμα που θίχτηκε, με παρέμβαση του Αντώνη Ζαβέρκου, είναι η ένσταση που πρέπει να κατατεθεί για την απογραφή του πληθυσμού του Δήμου Θερμαϊκού ο οποίος σύμφωνα με αυτή αριθμεί περίπου 45 χιλιάδες κατοίκους, πέφτοντας από το όριο των 50 χιλιάδων που δίνει προνόμια και μπόνους.

“Αλλοι Δήμοι έχουν ήδη καταθέσει ενστάσεις και παλεύουν το θέμα. Προλαβαίνουμε, πρέπει να το κάνουμε κι εμείς. Μας αδικεί αυτή η απογραφή”, τόνισε ο κ. Ζαβέρκος με την πρόταση να επιδοκιμάζεται απ΄ όλους και να γίνεται δεκτή από τον δήμαρχο.

*Σε ότι αφορά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Δημήτρης Καπλάνης, κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Πασχαλιά, θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο, αφού προσκομιστούν εγγράφως οι απαραίτητες υπογραφές.

*Η καρέκλα του Γιάννη Μαυρομάτη ήταν κενή, καθώς και συμβούλων της παράταξής του, καθώς δεν προσήλθαν στο συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση