Τσαμασλής: ” Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο μας”

Τσαμασλής: ” Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο μας”

Πολύς λόγος από το πρωί για τα ποδήλατα, εξαιτίας, ίσως και της Παγκόσμιας Ημέρας που γιορτάζουμε σήμερα.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, αναφέρεται επί του θέματος σε ότι έχει να κάνει με τον Δήμο Θερμαϊκού:

“Όπως πάντα και εδώ πρωτοπορούμε.
Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο μας.
Πριν 15 μέρες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των δήμων για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία οι πολίτες θα μισθώνουν δωρεάν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, προωθώντας τις «πράσινες» μετακινήσεις.
Παράλληλα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αναμένεται να συνδράμουν στη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό της κίνησης στην πόλη, αλλά και τον μετριασμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.
Το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου για συγκεκριμένη ώρα και θα μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει, από σημεία στάθμευσης και αυτόματης Φόρτισης.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης:
– Την αγορά εξοπλισμού (ποδήλατα και σταθμούς φόρτισης/στάθμευσης)
– Λογισμικό και υπηρεσίες, ώστε όλη η πληροφόρηση, διαχείριση και παρακολούθηση του συστήματος να γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από ειδικές εφαρμογές.
Στην εποχή που η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ενίσχυση της τουριστικής επισκεψιμότητας αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο.
Ο Δήμος μας ενισχύει αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά προγράμματα της υποδομής του με έργο αξίας 317,978,92”.

Αφήστε μια απάντηση