Τρεις εταιρίες παροχής ρεύματος εξαπατούσαν τους καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις εταιρίες παροχής ρεύματος εξαπατούσαν τους καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις εταιρίες παροχής ρεύματος αποκαλύφθηκε ότι εξαπατούσαν τους καταναλωτές με παραπλανητικές διαφημίσεις.

Έπαιζαν «κρυφτούλι» με τα ψιλά γράμματα των τιμολογίων του ρεύματος, άλλαζαν τα νούμερα στις διαφημιστικές καταχωρήσεις με σκοπό να παραπλανήσουν τους καταναλωτές και να υπογράψουν νέο συμβόλαιο πίσω από εικονικές εκπτώσεις.

Και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που ανακοίνωσε ότι τρεις πάροχοι ρεύματος πιάστηκαν στη φάκα, τους δίνει το «φιλί» της ζωής και μια παράταση έως τη Δευτέρα, με την προειδοποίηση ότι εάν δε συμμορφωθούν θα τους βγάλει στα «μανταλάκια» με το ανάλογο τσουχτερό πρόστιμο.

Οι διαπιστώσεις της ΡΑΕ

Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις προμηθευτών, διαφαίνεται ότι η εμπορική επικοινωνία των προϊόντων τους ελέγχεται περαιτέρω υπό το πρίσμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του κείμενου πλαισίου.

Όπως έχει αποκαλύψει το MEGA, η παραποιημένη τιμή της κιλοβατώρας, η διαφήμιση φθηνών παγίων την ώρα που χρεώνονται ακριβότερα, οι ακατανόητες επιπλέον χρεώσεις στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, οι αυθαίρετες προθεσμίες και η κρατική επιδότηση που παρουσιάζεται ως έκπτωση του παρόχου, είναι τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν κάποιοι ιδιώτες για να εντάξουν στο πελατολόγιό τους, τους παραπλανημένους καταναλωτές.

Οι «μετεξεταστέοι» πάροχοι

Η ΡΑΕ πολύ γρήγορα ξεψάχνισε τις διαφημιστικές καταχωρήσεις όλων των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην ανακοίνωσή της διευκρινίζεται ότι οι… μετεξεταστέοι προέκυψαν μετά από έλεγχο σε καταχωρήσεις σε ενημερωτικά και επικοινωνιακά μέσα και καταχωρήσεις εμπορικών συνεργατών.

Ρόλο στην απόφαση έπαιξε και η ελλιπής ανταπόκριση ορισμένων Προμηθευτών στην πρόσκληση της ΡΑΕ για κατάθεση των τιμολογίων τους.

Φαίνεται πως για τη ΡΑΕ η παραπλάνηση των καταναλωτών ρεύματος αποτελεί πλέον ζήτημα τιμής και όλες οι κινήσεις της αρχής δείχνουν πίεση προς τους παρόχους για να συμμορφωθούν.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση