Τραπεζοκαθίσματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Τραπεζοκαθίσματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Αλγεινή εντύπωση και οργή πάρα πολλών συνδημοτών μας έχει προκαλέσει η «πανηγυρική» ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού (την οποία υπογράφει ο κ. Δημήτρης Διαμαντίδης) περί επιβολής της νομιμότητας στους κοινόχρηστους επαγγελματικούς χώρους μέσω της επιβολής κατασχέσεων και προστίμων.

Πέραν του ότι τέτοιου είδους πρακτικές και μάλιστα πριν καλά-καλά ξημερώσει, διχάζουν και προκαλούν την μικρή μας κοινωνία (θέτοντας σε θέσεις «μάχης» πολίτες και επαγγελματίες), δημιουργούν και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με αυτή καθ΄ αυτή την εφαρμογή τους.
Διότι στην προκειμένη περίπτωση οι κατασχέσεις ήταν επιλεκτικές και όχι οριζόντιες.

Αν θέλεις να διεκδικείς τον τίτλο του δίκαιου και του άμεμπτου, τότε ξεκινάς από τους δικούς σου συνεργάτες κύριε δήμαρχε και μετά προχωράς παρακάτω…

Για παράδειγμα το κατάστημα του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Μηχανιώνας τηρεί το γράμμα του νόμου; Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το αντίθετο.

Διότι, και υπάρχουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο (άδεια χρήσης;) και σταντ στην απέναντι πλευρά, εκτός κοινόχρηστου χώρου, εντός πεζοδρόμου (επιτρέπεται;).

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει «ανορθογραφία», αλλά δεν είδαμε κανένα φορτηγό να φορτώνει καρέκλες και τραπέζια όπως έγινε στους Ν. Επιβάτες.

Μα η ανακοίνωση του Δήμου αυτό δεν επιτάσσει;

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού προχώρησαν σε απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω μη ύπαρξης των ανάλογων αδειών και πληρωμής των αντίστοιχων τελών», είναι το επίμαχο σημείο του κ. Διαμαντίδη, ο οποίος μη γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία του τόπου μας, δικαιολογείται. Γιατί δεν ρώτησε όμως;

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν έχουμε τίποτα απολύτως με τον αντιδήμαρχο της Μηχανιώνας ο οποίος και καλό παιδί είναι και καλός επαγγελματίας, με τις πρακτικές του δημάρχου υπάρχει θέμα, καθώς λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, προκαλώντας κακό, εν τέλει, στους ίδιους τους συνεργάτες του!

Με κατασχέσεις, αστυνομίες και μαγκιές δεν λύνονται τα θέματα…

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας γνωρίζει τις επιλεκτικές πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού;