Τρέχουν οι εξελίξεις για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας: Το Φθινόπωρο ο διαγωνισμός για την αξιοποίησή του-Τσαμασλής: “Ερχεται το πρώτο τουριστικό χωριό”

Τρέχουν οι εξελίξεις για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας: Το Φθινόπωρο ο διαγωνισμός για την αξιοποίησή του-Τσαμασλής: “Ερχεται το πρώτο τουριστικό χωριό”

Τρέχουν οι εξελίξεις για την αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, στον δήμο Θερμαϊκού, με το ΤΑΙΠΕΔ να ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί το σημαντικό asset το φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο θα είναι σε θέση να δημοσιεύσει τον διαγωνισμό του τουριστικού αυτού φιλέτου, που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος του καλοκαιριού. Λόγω κάποιων καθυστερήσεων δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που ήθελε τη διαγωνιστική διαδικασία να βγαίνει στον αέρα τέλη του 2022.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε θετικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το επικαιροποιημένο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) του κάμπινγκ, ενώ στις αρχές του έτους το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού ενέκρινε κατά πλειοψηφία τους περιβαλλοντικούς όρους για την αξιοποίηση, μέσω ιδιωτικοποίησης, της εγκαταλελειμμένης έως σήμερα περιοχής και την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας (πέντε αστέρων) και τουριστικών κατοικιών στο οικόπεδο του κάμπινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της, εκτιμάται ότι προσελκύει επενδυτές. Πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για το κάμπινγκ από τρεις – προς το παρόν – επενδυτικές εταιρείες.

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίζεται ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, σημειώνοντας πως η περιοχή πολλά χρόνια ζητούσε την αξιοποίηση του περίφημου κάμπινγκ με προδιαγραφές βιοκλιματικής ανάπτυξης και δόμησης. «Στη Θεσσαλονίκη θα είναι το πρώτο τουριστικό χωριό που θα γίνει», τόνισε ο κ. Τσαμασλής.

Η έκταση 126,6 στεμμάτων, που έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και πυκνή δενδροφύτευση, θα είναι το 50% δομήσιμη και το 50% ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το έργο εκτός από το πολυτελές ξενοδοχείο και τις πολυτελείς τουριστικές κατοικίες, προβλέπει έκταση για σχολική στέγη, δρόμο χαμηλής όχλησης μπροστά στην παραλία και νομιμοποίηση της προβλήτας η οποία μένει και αυτή στον Δήμο Θερμαϊκού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) «Camping Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκη»:

Ζώνη Ι: Παραθεριστικό – Τουριστικό Χωριό

Η εν λόγω περιοχή υπολογίζεται σε 101.924,61 τ.μ. Αποτελεί το τμήμα της έκτασης του πρώην κάμπινγκ Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο βόρειο δυτικό όριο του ακινήτου. Στο τμήμα αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί το σύνολο της προτεινόμενης δόμησης, συμπεριλαμβανομένου και ενός σχολικού συγκροτήματος από τον Δήμο, σε χώρο που θα αποδοθεί για κοινωφελή χρήση από τον σχεδιασμό. Στο τμήμα της ζώνης νότια της επαρχιακής οδού, η οποία περιβάλει τις χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις αναμένεται να αναπτυχθούν στο σύνολό τους οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι του «παραθεριστικού – τουριστικού χωριού», οι οποίοι σε συνδυασμό με τις δασικές εκτάσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα σημαντικό περιαστικό πάρκο.

Στη Ζώνη Ι (Παραθεριστικό – Τουριστικό Χωριό) προτείνεται να ισχύσουν οι κάτωθι ειδικές χρήσεις: παραθεριστική κατοικία, περίθαλψη, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα, γυμναστήρια κ.λπ.), κέντρα αναζωογόνησης (spa), εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον εντός της ζώνης καθορίζεται χώρος με χρήση «Εκπαίδευση» για την ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος. Δεν επιτρέπονται τουριστικοί λιμένες (μαρίνες, αγκυροβόλια, καταφύγια τουριστικών σκαφών), εγκαταστάσεις γκολφ και χώροι συνάθροισης κοινού.

Ζώνη ΙΙ: Τουρισμός – Αναψυχή

Αποτελεί έκταση συνολικού εμβαδού 37.053,74 τ.μ. και συνορεύει δυτικά με την πρώτη ζώνη, βόρεια με τη παραλία, νότια με τη Επ. οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας και ανατολικά με τοπική οδό. Στη Ζώνη ΙΙ (Τουρισμός – Αναψυχή) και προτείνεται να ισχύσουν οι κάτωθι ειδικές χρήσεις:

Τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια, σύνθετα τουριστικά καταλύματα κλπ.), ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις (συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, υδροθεραπευτήρια κλπ.), τουριστικοί λιμένες, όπως μαρίνες, αγκυροβόλια, καταφύγια τουριστικών σκαφών, κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, περίθαλψη, χώροι συνάθροισης κοινού, εστίαση.

Επίσης αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, στάθμευση (κτίρια – γήπεδα), εγκαταστάσεις εκθεσιακών χώρων ελικοδρόμιο και κάθε άλλη συναφής χρήση, η οποία δεν μεταβάλλει το γενικό προορισμό του ακινήτου. Δεν επιτρέπονται καζίνο.

Στη Ζώνη Ι – Παραθεριστικό -Τουριστικό Χωριό ορίζονται:
• Συντελεστής Δόμησης ίσος με 0,2
• Επιτρεπόμενη κάλυψη στο 20%
• Το ύψος καθορίζεται κατά ΝΟΚ

Στη Ζώνη ΙΙ – Τουρισμός – Αναψυχή ορίζονται:
• Συντελεστής Δόμησης ίσος με 0,2
• Επιτρεπόμενη κάλυψη στο 50%
• Το ύψος καθορίζεται κατά ΝΟΚ
• Για τα ξενοδοχεία ορίζεται μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 18 μέτρα.

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση