Το flyover δίνει την ευκαιρία για πραγματική θαλάσσια συγκοινωνία στον Δήμο Θερμαϊκού, ΤΩΡΑ!

Το flyover δίνει την ευκαιρία για πραγματική θαλάσσια συγκοινωνία στον Δήμο Θερμαϊκού, ΤΩΡΑ!

Ολος αυτός ο “κακός χαμός” που γίνεται για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η κατασκευή του flyover στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία για πραγματική θαλάσσια αστική συγκοινωνία στον Δήμο Θερμαϊκού, ΤΩΡΑ!

Και εξηγούμαστε: Ολοι στη Θεσσαλονίκη μιλούν για 4, τουλάχιστον, μαρτυρικά χρόνια με μία λωρίδα λιγότερη (ανά κατεύθυνση) στον περιφερειακό, με περιορισμούς στις οδούς Κ. Καραμανλή και Β. Ολγας, με έργα που θα επιφέρουν μποτιλιαρίσματα και καθυστερήσεις.

Μία λύση αποσυμφόρησης θα μπορούσε να δοθεί κάλλιστα με τακτική σταθερή θαλάσσια συγκοινωνία η οποία θα συνδέει την δυτική με την ανατολική Θεσσαλονίκη και τερματισμό ακόμα και στη Μηχανιώνα.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως ένας σημαντικός όγκος ανθρώπων δεν θα είναι αναγκασμένος να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του.

Η επιλογή μέσω θαλάσσης αποτελεί μια σημαντική επιλογή παράκαμψης της κίνησης και εύκολης πρόσβασης στο κέντρο της πόλης.

Τι θα χρειαστεί; Επιχορήγηση του κράτους για αρκετά καραβάκια τα οποία δεν θα έχουν, πια, τουριστική φιλοσοφία, όπως μέχρι σήμερα, αλλά καθαρά αστικής συγκοινωνίας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αναβαθμιστεί και ο Δήμος μας ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Αφήστε μια απάντηση