Το σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας της Μηχανιώνας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας της Μηχανιώνας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Μηχανιώνας, συνολικού προϋπολογισμού 381.000 πλέον ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται σε ποσοστό 60% από το Πράσινο Ταμείο, υπήρχε στον σχεδιασμό του Δήμου Θερμαϊκού εδώ και πολλά χρόνια, με όλες τις σχετικές διαδικασίες να “τροχοδρομούνται” από την προηγούμενη διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή.

Πλέον παίρνει σάρκα και οστά, καθώς έχει επικυρωθεί η επιλογή του αναδόχου και ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών που έχουν προσδιοριστεί εντός του Σεπτεμβρίου, μετά το καθιερωμένο πανηγύρι της Παναγιάς.

Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, αποτελεί σημείο αναφοράς και κατεξοχήν τόπο συνάντησης και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Η νέα πλατεία που θα διαμορφωθεί θα έχει λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο πράσινο, δέντρα, θάμνους, ποώδη φυτά διαφόρων ειδών και χλοοτάπητα, σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό με φωτιστικά τύπου LED, επίστρωση με ειδικά υλικά που θα βελτιώνουν τις συνθήκες θερμικής άνεσης, έντονο υδάτινο στοιχείο και ευκολότερη πρόσβαση για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Με τη νέα της μορφή εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ακόμα πιο ισχυρό πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα αναβαθμίσει την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.