Το πρώτο μνημείο για την γενοκτονία των Ποντίων στην καρδιά των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώτο μνημείο για την γενοκτονία των Ποντίων στην καρδιά των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή τον διαρκή αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, ανεγέρθηκε στην καρδιά της Αμερικής το πρωτο μνημειο για τους 353 χιλιάδες σφαγιασθέντες Έλληνες Ποντίους, από τους Τούρκους.

Ένα μνημείο που θα θυμίζει σε όλους τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους ανεγέρθηκε στην καρδιά της Αμερικής

Συνολικά, 353.000 ψυχές Ελλήνων σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους Τσέτες το 1919, και Ποντιακά σωματεία και φορείς δεν ξεχνούν τους προγόνους τους. Τους τιμούν σε οπουδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται.

«Προσκληθήκαμε σήμερα στην πόλη του Νόργουοκ από την ομοσπονδία των Ποντιακών μας σωματείων και την ομογένεια μας να συμμετάσχουμε στις τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της θηριωδίας τις 353.000 ψυχές. Το μνημείο που βρισκόμαστε είναι το πρώτο μνημείο σε δημόσιο πάρκο στην Αμερική και είναι μόνο η αρχή, ο ελληνισμός συνεχίζει δυνατά, ιστορία γράφει και εμείς είμαστε δίπλα ως πόλη γεννηθήκαμε από πόντιους πρόσφυγες το Ελληνικό και η Αργυρούπολη στο πλευρό των ομογενών», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Βρισκόμαστε στην πόλη του Νόργουοκ μπροστά στο μνημείο της γενοκτονίας για τους προγόνους μας. Τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας του Πόντου. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε το πρώτο μνημείο τέτοιου είδους σε δημόσιο πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά, Κώστας Τσιφλίδης.

«Και το μήνυμα και από την πολιτεία του Κονέκτικαντ και την πολιτεία του Λονγκ Άιλαντ που θα ψηφίσουμε τη γνωριμία αυτές τις ημέρες μην ξεχνάμε τι είχε γίνει πριν από 103 χρόνια», τόνισε ο Γερουσιαστής, Λεωνίδας Ραπτάκης.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Δείτε το θέμα από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση