Το μετρό θα έρθει και στην Περαία!

Το μετρό θα έρθει και στην Περαία!

Οπως όλα δείχνουν η Περαία δεν πρόκειται να μείνει εκτός σχεδιασμού επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει η γραμμή Ν. Σ. Σταθμός – Νέα Ελβετία, ενώ εώς το καλοκαίρι του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επέκταση φτάνοντας μέχρι την Καλαμαριά.

Η τρίτη φάση του σχεδιασμού περιλαμβάνει την βασική γραμμή του αεροδρομίου και εδώ μπαίνει στο “κάδρο” και η περιοχή μας, καθώς μέσα στον προγραμματισμό βρίσκεται το Ρύσιο και η Περαία!

Η γραμμή αυτή αναμένεται να προχωρήσει, αφού έχει προηγηθεί η έναρξη κατασκευής της επέκτασης του μετρό προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Μένει προφανώς να αποφασιστεί ο τρόπος που θα επεκταθεί το μετρό προς το αεροδρόμιο, όμως η συγκεκριμένη επέκταση έχει συγκεκριμένους επίσης σταθμούς και περιοχές εξυπηρέτησης, που σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν την Εθνική Σχολή Δικαστών, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου, την περιοχή του ΙΚΕΑ, την περιοχή του αγροκτήματος του ΑΠΘ στη Θέρμη και φυσικά το αεροδρόμιο (με την αίρεση ότι κάποιοι σταθμοί πιθανώς να κριθεί ότι είναι πολύ κοντά και να υπάρξουν καταργήσεις ή ακόμα και προσθήκες).

Και η συγκεκριμένη επέκταση δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης προς το Νέο Ρύσιο και την Περαία.

Ιδωμεν…