Το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θερμαϊκού

Το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θερμαϊκού

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι το θέμα της υποψηφιότητας που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θερμαϊκού, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023.

Κι αυτό διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ που να μπορεί να κατέβει με την ταμπέλα του κόμματος στο πέτο!

Η κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου είναι πως σε όλη την Ελλάδα και αν είναι δυνατόν σε όλους τους Δήμους, θα πρέπει να υπάρξουν υποψήφιοι δήμαρχοι που αμέσως ή εμμέσως να “μυρίζουν” ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκτήσει ισχυρά ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει παραδοσιακά με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Ελα όμως που στον Δήμο μας επικρατεί…ΣΥΡΙΖΑϊκή καταχνιά!

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης που στις εκλογές του 2019 ήταν η φωνή του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, δεν πρόκειται, όπως όλα δείχνουν να επαναλάβει το εγχείρημα. Οι ισχυρές αντιδράσεις που έχει στο εσωτερικό των τοπικών οργανώσεων, τον οδηγούν, κατά τα φαινόμενα, στην αγκαλιά του Γιάννη Μαυρομάτη.

Η προσπάθεια που ανέλαβαν για να βοηθήσουν οι δύο βουλευτές του κόμματος στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελος και Δώρα Αυγέρη, δεν φαίνεται να καταλήγουν πουθενά, καθώς διαφωνούν ακόμα και μεταξύ τους! Ο μεν Φάμελος έχει καλή φιλία με τον Μαυρομάτη η δε Αυγέρη συμπαθεί τον Θόδωρο Τζέκο. Μόνο που και οι δύο δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ!

Υπήρξε, επίσης, προσπάθεια και συζητήσεις από τοπικά στελέχη να βρεθεί ένας άνθρωπος που δεν έχει πολιτικό παρελθόν. Πραγματοποιήθηκε επαφή με συγκεκριμένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να δώσει ο κ. Παναγιώτης Ερμείδης ο οποίος, πάντως, προς το παρών, δεν “ψήνεται” για να τεθεί επικεφαλής.

Τι θα γίνει, λοιπόν; Θα γίνουν εκλογές χωρίς ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θερμαϊκού; Ή μήπως “υπογείως” στηριχθεί, τελικά, κάποιος από τους υπάρχοντες;

Αφήστε μια απάντηση