Τι σημαίνει για τον Δήμο Θερμαϊκού η μείωση του πληθυσμού του;

Τι σημαίνει για τον Δήμο Θερμαϊκού η μείωση του πληθυσμού του;

Η μείωση του πληθυσμού του Δήμου μας κάτω από τις 50 χιλιάδες κατοίκους, 45.450 έβγαλε η απογραφή, επί της ουσίας ισοδυναμεί με ήττα ολκής για την περιοχή μας.

Δήμοι με πληθυσμό λιγότερο από τις 50 χιλιάδες, τοποθετούνται στη μικρότερη κλίμακα, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.

Πρώτη επίπτωση θα είναι η μείωση των δημοτικών συμβούλων από 33 που είναι σήμερα, σε 27, καθώς και η μείωση του μισθού του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που δεν επηρεάζει τις ζωές των κατοίκων, ας το παραβλέψουμε.

Αυτό που πράγματι θα μας επηρεάσει είναι η μείωση, σχεδόν στο μισό, των κονδυλίων που θα έρχονται στον Δήμο από το κράτος. Λιγότερα λεφτά, σημαίνει λιγότερα έργα, λιγότερες άμεσες παρεμβάσεις στην υποδομή του τόπου.

Και ακόμη: Αλλιώς σε αντιμετωπίζει κάποιος όταν έχεις πληθυσμιακή δύναμη και αλλιώς όταν ο πληθυσμός σου βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.

Μία μικρή ελπίδα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης αποτελεί η απογραφή και αυτών που δεν έχουν απογραφεί (πανελλαδικά ανέρχονται σε 500 χιλιάδες ανθρώπους), όμως οι ελπίδες να πιάσουμε το μαγικό όριο των 50.000 κατοίκων είναι μάλλον ελάχιστες.

Αφήστε μια απάντηση