Τι σημαίνει για τον Δήμο Θερμαϊκού η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το παραλιακό μέτωπο

Τι σημαίνει για τον Δήμο Θερμαϊκού η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το παραλιακό μέτωπο

Η δέσμευση-εξαγγελία του Πρωθυπουργού, χθες στη ΔΕΘ, για το παραλιακό μέτωπο “Καλοχώρι-Μηχανιώνα” όπως χαρακτηριστικά είπε, βάζει στο κάδρο, με κάθε επισημότητα, την “τροχοδρόμηση” αυτού του μεγάλου πρότζεκτ που ακουμπά και την περιοχή μας, κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Για τον Δήμο Θερμαϊκού, η αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδίου των παράκτιων περιοχών, όπως προτείνονται από το εγκεκριμένο ΓΠΣ με σύνταξη ειδικής πολεοδομικής μελέτης σε συνδυασμό με την θαλάσσια συγκοινωνία θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την τουριστική αξιοποίηση αυτής της περιοχής μας και επανάκτηση του ρόλου που διαδραμάτιζε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Με απλά λόγια μπαίνουμε πιο δυνατά στην τουριστική αγορά, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η τουριστική φυσιογνωμία του Δήμου και ανοίγονται άλλες προοπτικές τα επόμενα χρόνια.

Το θέμα είναι να μη μείνουμε μόνο στον τουρισμό. Το παραλιακό μέτωπο επιβάλλεται να συμβάλει και σε άλλους τομείς της οικονομίας του τόπου μας, καθώς όταν με το καλό ολοκληρωθεί αυτό το έργο η Περαία, ως πόλη υποδοχής, θα είναι συνεδεδεμένη άμεσα, παραλιακά, με τον αστικό ιστό.

Αφήστε μια απάντηση