Τι είναι η φαγοφοβία; Διατροφική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είναι η φαγοφοβία; Διατροφική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία εξομολόγηση σοκ προχώρησε ο Good Job Nicky στην διαδικτυακή εκπομπή του Fipster για την διατροφική διαταραχή που τον οδήγησε να χάσει πάνω από 22 κιλά.

Την άγνωστη περιπέτεια του εξομολογήθηκε ο γιος του Γιάννη Πάριου, ανοίγοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο για μία άγνωστη διατροφική διαταραχή, που όμως είναι πολύ επικίνδυνη.

Και στην Κύπρο πριν από λίγα χρόνια η τηλεπαρουσιάστρια Χριστίανα Αριστοτέλους αποκάλυψε πως αδυνατούσε να φάει και να πιει νερό και είχε μείνει μόλις 52 κιλά.

Όπως είπε, τρεφόταν ουσιαστικά μόνο με ότι μπορούσε να λιώσει στο στόμα της.

Αμέτρητες μαρτυρίες

Και δεν είναι η μόνη περίπτωση. Ανάλογα περιστατικά σοκάρουν και προκαλούν το ενδιαφέρον για την φαγοβοβία. Θα μιλήσουν αμέτρητοι άνθρωποι που θέλησαν να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία.

«Την ώρα που προσπαθούσα να φάω, έκαμνα έντονες σκέψεις ότι θα πνιγώ. Το φαγητό στρεφόταν πίσω, πάθαινα ταχυκαρδίες, μούδιαζα, ένιωθα ότι κόβονταν τα πόδια μου», αναφέρει μία μαρτυρία.

Τα ντοκιμαντέρ για το θέμα αμέτρητα. Πραγματικά σοκάρει η εικόνα από το παντελόνι ενός άνδρα που έχει χάσει δραματικά βάρος.

O άνδρας θα ζητήσει βοήθεια ειδικών σε τηλεοπτική εκπομπή και θα προσπαθήσει να σώσει τον γάμο και την ζωή του.

Οι ειδικοί πάντως θα πουν πως δεν είναι μία εξαιρετικά συχνή κατάσταση, αν και μπορεί να είναι επικίνδυνη στην εξέλιξη της και για αυτό θα πρέπει άμεσα όποιος έχει βρεθεί στην θέση να μην μπορεί να φάει να αναζητήσει την βοήθεια γιατρών.