Τεράστιος ΠΑΟΚ πέρασε στους “8” της Ευρώπης συνθλίβοντας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1!!!

Τεράστιος ΠΑΟΚ πέρασε στους “8” της Ευρώπης συνθλίβοντας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1!!!

Αυτός ήταν ΠΑΟΚ! Μπαλάρα, γκολάρες, ψυχή, πάθος, αποφασιστικότητα, του έδωσαν τη νίκη με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία διέλυσε κυριολεκτικά και πήρε πανάξια την πρόκριση στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ, πετυχαίνοντας ένα πραγματικό έπος.

Ένα τρομακτικό 15λεπτο, για την ακρίβεια 14 λεπτά, από το 27’ έως το 41’ , είχε ο ΠΑΟΚ και έβαζε γκολ κάθε 7 λεπτά! Την «πάτησε» κυριολεκτικά σε αυτό το χρονικό διάστημα του α’ μέρους, την Ντιναμόα και προηγήθηκε με κεφαλιά του Μπάμπα (27’) από πάσα του Κουλιεράκη, έξανε το 2-0 με φοβερό σε δύναμη σουτ του Κουλιεράκη (34’) και ολοκλήρωσε αυτό το εκρηκτικό 14λεπτο, στο 41’ με τη γκολάρα του Μπράντον με κεφαλιά-ψαράκι, μετά από σέντρα του Τάισον.

Τρελό γλέντι στην κερκίδα, δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αυτό που έβλεπαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο δικέφαλος έπαιζε τη Ντιναμό σαν τη γάτα με το ποντίκι, οι Κροάτες δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν, έδιωχναν τη μπάλα όπου νάναι και γλίτωσαν και άλλα δυο γκολ, από άστοχες κεφαλιές του Κουλιεράκη, σε κενή εστία!

Στον αντίποδα, είχαν μια ευκαιρία με τον Πέτκοβιτς, αλλά αντέδρασε σωστά ο Κοτάρσκι και τίποτε άλλο, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει στα αποδυτήρια με 3-0 και απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο 45άλεπτο.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά όμως, με την έναρξη του β’ μέρους, όταν και πίεσε η Ντιναμό, γιατί σε ένα λάθος διώξιμο του Κεντζιόρα, ο Χότζα από αριστερά, μείωσε σε 3-1 και ξαναέβαλε την ομάδα του, στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Κι αν δεν υπήρχε ο Κοτάρσκι, ίσως οι Κροάτες να είχαν ισοφαρίσει, αφού δυο τετ α τετ τα έσωσε, με εκπληκτικές αποκρούσεις, ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ!

Το ματς είχε γίνει «ροντέο», με πάνω-κάτω επιθέσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πετύχει τέταρτο γκολ από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, που πέρασε σαν αλλαγή και γκολ (πάλι) του Κουλιεράκη (73’) για να γίνει το 4-1 και να έχει πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Δεν τελειώσαμε: Στο 86’ ο Ντεσπόντοφ κάνει καταπληκτική κούρσα, τον ανατρέπει ο Μίσιτς και ο ρέφερι Όσμερς σφυρίζει πέναλτι, για να εκτελέσει από τα 11 μέτρα ο Αντρίγια Ζίγκοβιτς, για το τελικό 5-1, που ολοκλήρωσε μια ιστορική ανατροπή!

Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία), Βοηθοί: Ρόμπερτ Κέμπτερ, Ντόμινικ Σκάαλ (Γερμανία) 4ος: Ρόμπερτ Σρόντερ (Γερμανία) VAR: Σόρεν Στορκς, Μπέντζαμιν Μπραντ (Γερμανία)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (77’ Ότο), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ (82’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (77’ Μουργκ), Ζίφκοβιτς, Μπράντον (77’ Σαμάτα).

ΝΤΙΝΑΜΟ: Νέβιστιτς Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (81’ Ογκιβάρα), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα, Σπίκιτς, Χότζα (81’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς.

Πηγή: sfina.gr