Τα απρόοπτα του… καλοκαιριού – Ναυαγοσώστες περιγράφουν αστείες καταστάσεις (BINTEO)

Τα απρόοπτα του… καλοκαιριού – Ναυαγοσώστες περιγράφουν αστείες καταστάσεις (BINTEO)

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται εδώ για τα καλά και πολλούς να σπεύδουν στις παραλίες για ανάσες δροσιάς δίπλα στο κύμα, δεν είναι λίγα τα… απρόοπτα που συμβαίνουν στις πλαζ, με ναυαγοσώστες και προνονητές θαλάσσιων σπορ να τα μοιράζονται στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!».

«Το wind surf είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα. Ετοιμαζόμασταν για έναν μαραθώνιο surf, ένας στρόβιλος πήρε όλα τα πανιά και τα κάρφωσε σε μια ομπρέλα. Σώσαμε με ένα καΐκι έναν τουρίστα surfer που βγήκε να κάνει wind surf με 9 μποφόρ, είχε φτάσει κοντά στην Αίγινα», λέει ο προπονητής wind surf, Θάνος Σακκάς.

Όπως λέει ο ίδιος:

«Σε ένα μάθημα που έκανα σε κάποια παιδιά στη θάλασσα, ένας πατέρας κόντεψε να μας πνίξει όταν ήρθε κολυμπώντας να δει τι κάνει ο γιος του. Στις γυναίκες αρέσει πολύ το wind surf».

Από την πλευρά του, ο ναυαγοσώστης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώνει:

«Με φώναξε μια λουόμενη, όχι για να τη σώσω, αλλά για να της βρω το μαγιό της που λύθηκε και χάθηκε εξαιτίας των κυμάτων. Ένας κύριος πρόσφατα έβγαλε ‘βρόμα’ στην παραλία ότι υπάρχει καρχαρίας, έκανα έρευνα και ήταν μια μαύρη σακούλα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Έσωσα από βέβαιο πνιγμό έναν πατέρα με τα κοριτσάκια του που αναποδογύρισε το φουσκωτό του, δεν ήξεραν μπάνιο και δε φόραγαν και σωσίβια. Πολλοί νομίζουν ότι είμαστε οι ωραίοι της παραλίας… είναι λάθος. Η δουλειά μας έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή. Πολλοί θέλουν να γίνουν ναυαγοσώστες για να σώσουν μια όμορφη κοπέλα και να βρουν τον έρωτα της ζωής τους».