Τα αθώα θύματα του πολέμου – 3.700 παιδιά σκοτωθήκαν στη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αθώα θύματα του πολέμου – 3.700 παιδιά σκοτωθήκαν στη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τους 10.000 νεκρούς αυτού του πολέμου οι μισοί θάνατοι αφορούν δυστυχώς στην συντριπτική πλειονότητα παιδιά Παλαιστίνιών στην Γάζα.

Η τρίχρονη Ντιούτι δεν μιλάει εδώ και 16 μέρες. Δεν τρώει και δεν πίνει, ζει με ορό. Είναι σε σοκ από την ώρα που ένα θραύσμα οβίδας τη χτύπησε στο μέτωπο. Άγνωστο αν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Ο 6χρονος Νουρ χόρευε χαρούμενος με τον αδελφό του σε έναν γάμο στη Γάζα πριν από λίγες εβδομάδες. Σκοτώθηκε στα χέρια της μητέρας του όταν ισραηλινός πύραυλος χτύπησε το σπίτι του.

Κάτοικος της Γάζας περιέγραψε: «Κρατούσε το χέρι μου, ετοιμαζόμουν να του φτιάξω μια πίτα. Δεν πρόλαβε να φάει. Μια οβίδα έκοψε το λαιμό του. Τώρα είναι στον παράδεισο. Θεέ μου, δώσε μου δύναμη να αντέξω».

Με το πρόσωπο και το κορμί σημαδεμένα από τα θραύσματα, η μητέρα προσπαθεί να αντέξει τον αβάσταχτο πόνο που κουβαλούν χιλιάδες μάνες στη Γάζα.

«Άδειασε η καρδιά μου. Δεν μπορώ καν να κλάψω. Θέλω πολύ να κλάψω αλλά τα δάκρυα δε βγαίνουν».

Τα άλλα τρία παιδιά της που σώθηκαν, ζουν σε ένα σχολείο.

Το Ισραήλ λέει πως προσπαθεί να προστατέψει τους αμάχους όμως οι πιο ευάλωτοι από όλους, τα παιδιά, πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα.

Περισσότερα από 3.700 παιδιά σκοτώθηκαν και πάνω από 7.000 τραυματίστηκαν στη Γάζα από την αρχή του πολέμου.

«Δεν είναι αριθμοί, είναι παιδιά. Παιδιά που έχασαν τα όνειρά τους, το μέλλον τους. Ο θάνατος χιλιάδων παιδιών δεν μπορεί να είναι κανονικότητα», υπογράμμισε εκπρόσωπος της UNICEF της Μέσης Ανατολής.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα παιδιά. Ο τρόμος όσων έζησαν είναι ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους. Κάποια ξυπνούν μόνο για να κλάψουν. Άλλα ζητούν να μιλήσουν με τους γονείς τους, που έχουν χαθεί.

«Είναι παιδιά που είδαν τους γονείς, τις οικογένειες, τα αδέλφια τους να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια τους. Τα σπίτια και τις κοινότητές τους να εξαφανίζονται σε κλάσμα δευτερολέπτου. Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συναισθηματική και στην ψυχική υγεία και ευημερία τους. Αυτά είναι τραύματα που μπορεί να μείνουν για μια ζωή», τόνισε ο εκπρόσωπος της UNICEF της Μέσης Ανατολής.

Η Γάζα που τα τελευταία 20 χρόνια ήταν μια φυλακή, τώρα μετατρέπεται σε ομαδικό τάφο, αναφέρει σε ανάρτησή της η σταρ του Χόλυγουντ Αντζελίνα Τζολί, καταγγέλλοντας τον εσκεμμένο βομβαρδισμό ενός παγιδευμένου πληθυσμού που δεν μπορεί να διαφύγει.

«Αρνούμενοι να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους και θέτοντας εμπόδια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να την επιβάλλει στις δύο πλευρές, οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα».

Μέρος του ατέλειωτου ανθρώπινου δράματος είναι και περίπου 50.000 γυναίκες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια εγκυμοσύνης, ανήμπορες να προστατέψουν τα έμβρυα και τους εαυτούς τους στην κόλαση της Γάζας.

Αφήστε μια απάντηση