Ταξιδεύουμε με τον “Φιλέα Φογκ” σε Μπουτάν και Θιβέτ! (ΦΩΤΟ)

Ταξιδεύουμε με τον “Φιλέα Φογκ” σε Μπουτάν και Θιβέτ! (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΕΤΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στα <βασίλεια των Ιμαλαίων> στο Μπουτάν και στο Θιβέτ.

Το Μπουτάν, “το βασίλειο του Δράκου”, είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες, μυστικιστικές και δελεαστικές γωνιές του πλανήτη, η χώρα του Sangri La, τόπος απαγορευμένος στους ξένους έως το 1974, σφηνωμένο στην καρδιά των Ιμαλαίων και απομονωμένο σε δυσπρόσιτες κοιλάδες, με τα μεγαλόπρεπα βουνά, τις παραδόσεις, την θρησκεία και τις τελετές του..

Η χώρα χωρίζεται σε 15 επαρχίες και κάθε μία ελέγχεται από το Dzong της δηλ. το οχυρωμένο μοναστήρι ταυτόχρονα θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο.

Και το Θιβέτ με την πρωτεύουσα του Lhasa, μία πόλη εκπληκτική που εξάπτει την φαντασία σε υψόμετρο 3700 μ. με την μοναδική Potala το ναό και ανάκτορο του Δαλάι Λάμα, ένα τέλειο κτίσμα 13 ορόφων, αλλά και την αγορά της μεσαιωνικής οδού Barkhor , το μέρος όπου ερωτεύεσαι το Θιβέτ και που την διασχίζουν κύματα προσκυνητών με τις παραδοσιακές τους φορεσιές περιστρέφοντας κυλίνδρους προσευχών και πάντα από αριστερά προς τα δεξιά γιατί το αντίθετο προοιωνίζει μεγάλη δυστυχία.

Και βλέπουμε τους μοναχούς στο Paro την πιο ειδυλλιακή πόλη του Μπουτάν, ένα τυπικό σπίτι με πρωτότυπα σύμβολα στους τοίχους, ένα φεστιβάλ σε Dzong στην πόλη Thimpu, την λεπτομέρεια ενός Dzong και εικόνες από την αγορά του Thimpu με τον τροχονόμο να ρυθμίζει την ανύπαρκτη κυκλοφορία.

Και στο Θιβέτ βλέπουμε τους προσκυνητές να διασχίζουν την οδό Barkhor, δύο yak έξω από την Lhasa, την Potala από μακρυά αλλά και εικόνα από το εσωτερικό της.

Αφήστε μια απάντηση