Ταξίδι στο Περού με τον Ελληνα “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

Ταξίδι στο Περού με τον Ελληνα “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Το ταξίδι στο Περού ξεκίνησε από την πρωτεύουσα Lima και συνεχίστηκε στο Cuzco την πρωτεύουσα των Incas, μία πόλη σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 3325 μέτρων και περιτριγυρισμένη από την ομορφιά και τον μυστικισμό των Άνδεων και που το όνομα της σημαίνει “ομφαλός της γης”.

Το Cuzco είναι η αρχαιολογική πρωτεύουσα της Αμερικής και μια βόλτα στο κέντρο της στην πλατεία των Όπλων και στην παλιά πόλη, που απλώνεται γύρω της σαν πραγματικό αποικιακό θησαυροφυλάκιο με τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα μουσεία είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο παρελθόν.

Και στην ιερή κοιλάδα Urubamba βρίσκεται το φρούριο Ollantaytambo, που άντεξε στις επιθέσεις των Ισπανών αλλά και μία αυθεντική πόλη των Incas ενώ στην άλλη άκρη της βρίσκεται το χωριό Pisac, που την Κυριακή στην βδομαδιάτικη αγορά αλλάζει όψη και εκατοντάδες ντόπιοι ντυμένοι με γραφικές παραδοσιακές πολύχρωμες φορεσιές γεμίζουν την κεντρική πλατεία.

Και στην συνέχεια το Machu Picchu,το κορυφαίο αξιοθέατο της Αμερικής, η θρυλική χαμένη πολιτεία των Incas,ανάμεσα σε δύο γιγάντιες καταπράσινες κορυφές στα 2430 μ.που ανακαλύφτηκε μόλις το 1911.

Τέλος στα 3820 μ. η ιερή λίμνη Titicaca “η μήτρα του κόσμου” που μοιράζονται το Περού και η Βολιβία. Εκεί στα σκοτεινά μπλε νερά της ζουν οι ιθαγενείς Uros σε 40 επιπλέοντα νησάκια φτιαγμένα αποκλειστικά από πολλαπλά στρώματα καλαμιού (που λέγεται tortora) αλλά υπάρχει και το νησί Taquile, όπου δεν υπάρχουν δρόμοι και οχήματα και οι κάτοικοι του φοράνε πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές από αλπακά, ακολουθούν τα δικά τους ήθη και έθιμα και μιλάνε την παλιότερη ζωντανή γλώσσα του Περού την <κουέτσουα> . .

Αφήστε μια απάντηση