Ταξίδι στη Νικαράγουα με τον “Φιλέα Φογκ” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ταξίδι στη Νικαράγουα με τον “Φιλέα Φογκ” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στη Νικαράγουα φτάσαμε από το Μαιάμι και τριγυρίσαμε στην πρωτεύουσα Managua, που είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και κάτω από την απειλητική σκιά τριών ενεργών ηφαιστείων κουβαλώντας ακόμη αρκετά σημάδια από τον ισοπεδωτικό σεισμό του 1972 αλλά και από τις φονικές μάχες του εμφυλίου πολέμου.

Και σήμερα στην κεντρική πλατεία τα φονικά όπλα είναι κυριολεκτικά και συμβολικά θαμμένα σε ένα λοφίσκο-μνημείο ειρήνης. Ακολούθησε μία επίσκεψη στη πόλη Μasaya στο Εθνικό Πάρκο των ηφαιστείων αλλά και στην αποκιακή πόλη Granada την αρχαιότερη πόλη της Κεντρικής Αμερικής που ιδρύθηκε το 1524 στις όχθες της λίμνης Cociboca με τα 360 νησιά της.

Επόμενος σταθμός μας το Μπελίζ η ειρηνική χώρα με το εντυπωσιακό μείγμα πολιτισμών και το παραμυθένιο Ambergris Caye. Στο Μπελίζ υπάρχει ένα θαλάσσιο οικοσύστημα με τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του βορείου ημισφαιρίου μήκους 300 χιλ. με μικρές ατόλλες με εκατοντάδες αμμουδερές παραλίες, δάση με υδρόβια φυτά και τουρκουάζ λιμνοθάλασσες.

Και ξεχωρίζει η <Μπλε Τρύπα> ένας από τους καλύτερους προοροσμούς καταδύσεων και κατά τον Jacque Cousteau <ένα από τα 4 καλύτερα μέρη καταδύσεων στον πλανήτη>

Και φυσικά οι μέρες που μείναμε εκεί ήταν γεμάτες με ψάρεμα, καταδύσεις, μικρές κρουαζιέρες, ή απλά ηλιοθεραπεία.

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680

{“capture_mode”:”AutoModule”,”faces”:[]}