Ταξίδι με τον “Φιλέα Φογκ” στη Ρωσία

Ταξίδι με τον “Φιλέα Φογκ” στη Ρωσία

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Σήμερα Θα ταξιδέψουμε στην Ρωσία ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πάμε στην Ουκρανία τις δύο χώρες που δυστυχώς έμπλεξαν σε έναν εντελώς παράλογο πόλεμο.

Και πρώτα στην Ρωσία με την εκτυφλωτική με τους αστραφτερούς της θησαυρούς Αγία Πετρούπολη την ωραιότερη πόλη της Ρωσίας στις όχθες του ποταμού Νέβα την “Βενετία του Βορρά” με τις γέφυρες και τα παλάτια της και μεταξύ τους το εκπληκτικό μουσείο Ερμιτάζ με 2,8 εκατομμύρια ανεκτίμητα κομμάτια.

Αλλά και την Μόσχα με την Κόκκινη Πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου με τους κρεμυδόσχημους τρούλους και τους θησαυρούς του Κρεμλίνου.

Ακόμη αξίζει μία εκδρομή στο <Χρυσό Δαχτυλίδι> που περιλαμβάνει ότι αυθεντικότερο μπορεί να δει κανείς από την παλιά τσαρική Ρωσία σταματώντας στο Souzdal, στο Yaroslav στις όχθες του Βόλγα, στο Rostov και στο Zagorsk.

Όμως μία μοναδική περιπέτεια στην Ρωσία είναι και το ταξίδι με τον υπερσιβηρικό, ένα ταξίδι που φέρνει στις μνήμες τις ιστορίες του Μιχαήλ Στρογκώφ και του Δρ, Ζιβάγκο, ένα ταξίδι με τραίνο στο ατελείωτο δάσος της Σιβηρίας, που στην μεγαλύτερη διάρκεια του κρατάει 7 μέρες από την Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ να περνάει από 87 πόλεις και να διασχίζει 16 ποτάμια.Εμείς το απολαύσαμε για 3 μέρες ξεκινώντας από το Irkutsk, όπου θαυμάσαμε τα γραφικά ξύλινα σπίτια με τις πλούσιες διακοσμήσεις αλλά φτάσαμε και ως την λίμνη Βαϊκάλη την βαθύτερη του κόσμου που την τροφοδοτούν 336 ποτάμια. Και τελικά κατεβήκαμε στο Yekaterinburg. επανάσταση του 1917.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε από την Αγία Πετρούπολη την περίφημη πλατεία των ανακτόρων από όπου ξεκίνησε η Οκτωβριανή επανάσταση το 1917, τα σπίτια του Irkutsk και της Σιβηρίας την πλατεία του Krasnoyarsk και φυσικά τον υπερσιβηρικό.

*Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680

Αφήστε μια απάντηση