Ταξίδι με τον Φιλέα Φογκ στην ομορφότερη χώρα του κόσμου!! (ΦΩΤΟ)

Ταξίδι με τον Φιλέα Φογκ στην ομορφότερη χώρα του κόσμου!! (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Η Κόστα Ρίκα η πανέμορφη αυτή χώρα είναι από τους τελευταίους ειρηνικούς παράδεισους καθώς παραμένει μία από τιε ελάχιστες χώρες που δεν έχουν στρατό. Είναι μία χώρα που η φύση οργιάζει με παρθένα τροπικά δάση γεμάτα με μοναδικά είδη ζώων όπως ο ιαγουάρος και ο σπάνιος πίθηκος με την κόκκινη πλάτη, ενώ ενεργά ηφαίστεια υπάρχουν παντού και σε απομακρυσμένες περιοχές ζουν ακόμη πρωτόγονες φυλές Ινδιάνων και οι δύο μεγάλοι Ωκεανοί ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός βρέχουν απέραντες παρθένες παραλίες.

Ξεκινήσαμε την περιήγηση μας από την πρωτεύουσα San Jose, συνεχίσαμε για το ηφαίστειο Irazu, τους κήπους Lancaste,r την κοιλάδα Orosi και την παλιά πρωτεύουσα Carthago, που καταστράφηκε από σεισμό το 1823.Και αφιερώσαμε μία μέρα στο Πάρκο Monteverde πεζοπορώντας στα μονοπάτια του κάτω από τον τέλειο κώνο του ηφαιστείου Arenal.

Επόμενη χώρα η Γουατεμάλα και πρώτα η επίσκεψη στο Tikal μία από τις σπουδαιότερες πόλεις των Maya με τις 5 αιώνιες πυραμόδες να υψώνοντα στην κεντρική πλατείαι ως και 70μ και με βουβά ερείπια κατοικιών κατάσπαρτα στο πυκνό δάσος.
Και συνέχεια στην ινδιανική αγορά του Chichicastenago που κάθε Πέμπτη και Κυριακή μεταμορφώνεται σε ανθρώπινο καλειδοσκόπιο, καθώς είναι η πιο αυθεντική και πολύχρωμη αγορά της Λατινικής Αμερικής, όπου Ινδιάνοι από τα 60 χωριά της περιοχής μαζεύονται με κεντρικό σημείο τα σκαλιά της δομινικανής εκκλησίας του Αγίου Θωμά.

Ακόμη φτάσαμε στην λίμνη Attilan που είναι πλαισιωμένη από 3 ηφαίστεια, που καθρεφτίζονται στα μπλε νερά της και δίκαια ο Aldus Huxley την περιέγραψε σαν την πιο όμορφη λίμνη του κόσμου. ενώ στην γειτονική πόλη Ponajachel οι τουρίστες έχουν αντικαταστήσει πια τους χίπις που μαζεύονταν εδώ στα χρόνια του 70.

Και φτάσαμε και στην παλιά πρωτεύουσα Antigua ένα πραγματικό αποικιακό κόσμημα, που ονομάζεται δίκαια <μνημείο της Αμερικής>, μία πενέμορφη πόλη-μουσείο που ιδτύθηκε το 1543 και κυριαρχούσε σαν πρωτεύουσα των Ισπανών μέχρι τον καταστροφικό σεισμό του 1773.

Μία πόλη με αμέτρυτες μπαρόκ εκκλησίες, μοναστήρια και παλάτια να στολίζουν τα ρομαντικά πλακόστρωτα δρομάκια που κάθε Μεγάλη Παρασκευή μετατρέπονται σε πολύχρωμα χαλιά φτιαγμένα από λουλούδια για την περιφορά του Επιταφίου.

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680