Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι η Λίνα Μενδώνη για να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες για την ταφή (BINTEO)

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι η Λίνα Μενδώνη για να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες για την ταφή (BINTEO)

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου. Σήμερα το πρωί η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στο Τατόι όπου τη Δευτέρα θα γίνει η ταφή. Χθες η οικογένεια του εκλιπόντος τέλεσε τρισάγιο στο πρώτο νεκροταφείο.

Στο Τατόι βρέθηκε νωρίς το πρωί η υπουργός Πολιτισμού.

Η Λίνα Μενδώνη επέβλεψε τις εργασίες που γίνονται στο χώρο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ταφή του έκπτωτου μονάρχη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, η σύζυγος του εκλιπόντος, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι αδελφές του βρέθηκαν στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, μετά από σχετική άδεια και τέλεσαν το τρισάγιο για τη συμπλήρωση των τριών ημερών από το θάνατο του Κωνσταντίνου στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Στην κηδεία του πρώην μονάρχη αναφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση πήρε μία συγκεκριμένη απόφαση που πιστεύω ότι είναι σωστή. Ο τέως βασιλιάς να ταφεί ως ιδιώτης γιατί πολύ απλά υπήρξε αρχηγός κράτους του βασιλείου της Ελλάδας το οποίο δεν υφίσταται πια» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Οι υψηλές αφίξεις και η παρουσία τουλάχιστον 5 εν ενεργεία βασιλέων οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να αναβαθμίσει την εκπροσώπησή της στην κηδεία με την παρουσία του αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμένου. Μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα παραβρεθούν στην Μητρόπολη Αθηνών.

Παράλληλα σε συναγερμό παραμένουν οι πρεσβείες των χωρών όπου προέρχονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι με την αστυνομία να καταστρώνει ειδικό σχέδιο τόσο κατά την άφιξή του , όσο και για την παραμονή τους στη Ελλάδα.

«Δεν θα δώσω το παρών. Είναι μία ιδιωτική τελετή. Με πολύ σεβασμό…έχω δουλειά» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στο Mega.

Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες :

Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, με τη σύζυγό του Λετίθια.
Ο Επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.
Ο Βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄
Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Βασίλισσα Βασίλισσα Μαξίμη.
Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, αδελφή της Άννας Μαρίας, συζύγου του τέως βασιλιά .
Ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκηπας Χάακον.

Γρίφος εξακολουθεί να παραμένει εάν θα παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου ο πρίγκηπας Ουίλιαμ .

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν γύρω από τη Μητρόπολη από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ μέτρα προστασίας θα ληφθούν και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την άφιξη των επισήμων αλλά και γύρω από τα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση