Τέλος στην παράνομη ρίψη βιομηχανικών αποβλήτων και αστικών λυμάτων στο αντλιοστάσιο της Αγίας Τριάδας

Τέλος στην παράνομη ρίψη βιομηχανικών αποβλήτων και αστικών λυμάτων στο αντλιοστάσιο της Αγίας Τριάδας

Οι “Ενεργοί κάτοικοι οικισμού Άνω Αγίας Τριάδας” σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, Γιάννη Βογιατζή, έβαλαν ένα οριστικό τέλος σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελούνταν λίγα μόλις μέτρα από το νηπιαγωγείο της Αγίας Τριάδας. Τα λύματα (βιομηχανικά και αστικά απόβλητα) απορρίπτονταν από ιδιοκτήτες βυτιοφόρων στο φρεάτιο ελέγχου έμπροσθεν του Αντλιοστασίου Αγίας Τριάδας και πλησίον του Νηπιαγωγείου.

Μετά από αιτήματα και συνεχείς πιέσεις προς το Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος (Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος) , την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ. και προς την Διεύθυνση Εγκαταστάσεων Αποχέτευσης ΕΥΑΘ ΑΕ, η τελευταία αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του καλύμματος του φρεατίου με αντίστοιχων διαστάσεων κάλυμμα που έχει εκ κατασκευής την δυνατότητα κλειδώματος.

Το ΔΣ του Συλλόγου σε σχετική του δήλωση αναφέρει:

“Ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές του Συλλόγου μας να είναι μία αρχή για την αποτροπή και την αντιμετώπιση των παράνομων εκκενώσεων βοθροφόρων βυτίων σε άλλα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης. Η παράνομη αυτή απόρριψη υγρών αποβλήτων στο δίκτυο αποχέτευσης, από ασυνείδητους βυτιοφορείς, είναι μια εγκληματική πράξη, η οποία εκτός της ενόχλησης των πολιτών, έχει και πολύ δυσάρεστες συνέπειες τόσο στην υποδομή του δικτύου άλλα κυρίως στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, καθώς τα συγκεκριμένα απόβλητα που απορρίπτονται στο δίκτυο, όταν φτάσουν στην εγκατάσταση μπορούν να καταστρέψουν την όλη διαδικασία επεξεργασίας των λυμάτων, με τελικό αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή. Ευχαριστούμε πολύ τη Δ/νση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος ΜΕΘ, Τμ. Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας και κυρίως τον πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού, κο Γιάννη Βογιατζή για την άμεση ανταπόκριση”.

Αφήστε μια απάντηση