Σύσκεψη για τον “Παλιό Καφενέ”

Σύσκεψη για τον “Παλιό Καφενέ”

Πρωτοβουλία για το μέλλον του “Παλιού Καφενέ” της Περαίας, πήρε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, συγκαλώντας σύσκεψη για την από εδώ και πέρα χρήση του.

Ως γνωστόν, το στέκι που βρίσκεται στη στροφή απέναντι από το Δημαρχείο, έχει περιέλθει εδώ και κάποιους μήνες στην δικαιοδοσία του Δήμου (μετά την έξωση στην επιχείρηση που δούλευε το μαγαζί επί χρόνια).

Στη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κλήθηκαν να δώσουν το παρών οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού (Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγία Τριάδα), μεταξύ των οποίων και αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων.

Πρόταση του δημάρχου ήταν η μετατροπή του χώρου σε δημοτική βιβλιοθήκη, χωρίς όμως να είναι κάθετος ως προς αυτό, εξ΄ού και η σύγκληση της σύσκεψης, ώστε να ακούσει απ΄ όλους προτάσεις.

Αυτό, βεβαίως, που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η διά ζώσης συνάντηση για ένα θέμα το οποίο δεν κρίνει και το… μέλλον του κόσμου, τη στιγμή που εδώ και μήνες όλες οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των οικονομικών επιτροπών πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Και επίσης: Το θέμα της δημιουργίας δημοτικής βιβλιοθήκης στην Περαία ή ότι άλλο τελικά γίνει σε αυτόν τον χώρο ενδιαφέρει μόνο τους δημοτικούς συμβούλους αυτής της περιοχής; Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Μηχανιώνας και της Επανομής ζουν σε άλλο Δήμο;

Για την ιστορία απόφαση δεν πάρθηκε για το τι θα γίνει με τον “Παλιό Καφενέ” ο οποίος στέκει άδειος και “στενοχωρημένος” εδώ και καιρό…

Αξίζει να σημειωθεί πως από την χθεσινή μάζωξη “έλαμψε δια της απουσίας” του ο Δημήτρης Καπλάνης ο οποίος έδειξε, για άλλη μία φορά τον τελευταίο καιρό, την αποστροφή του για την πολιτική που ασκεί ο κ. Τσαμασλής. Το παρών δεν έδωσε ούτε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης.

Αφήστε μια απάντηση