Σχοινάς για THESS INTEC: “Πριν από λίγα χρόνια αυτό το σχέδιο ήταν απλά μια ιδέα…”

Σχοινάς για THESS INTEC: “Πριν από λίγα χρόνια αυτό το σχέδιο ήταν απλά μια ιδέα…”

Δηλώσεις για την σημερινή του επίσκεψη στην Περαία, στην περιοχή που θα κατασκευαστεί το THESS INTEC, έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο ιρσραηλινό επενδυτικό σχήμα που έχει μπει εδώ και καιρό στο Τεχνολογικό Πάρκο.

«Με μεγάλη χαρά και κάποια συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ στον χώρο του Thess INTEC. Πριν από λίγα χρόνια αυτό το σχέδιο ήταν απλά μια ιδέα, μερικοί το έλεγαν και ουτοπική ιδέα. Σήμερα, όμως, προβάλλει ως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αυτού του νέου πρότυπου ανάπτυξης για τη χώρα που το λέμε Ελλάδα 2.0. Είναι ένα σχέδιο που έχει να κάνει με τις προτεραιότητες της ανάκαμψης, της ψηφιακής μετάβασης στη χώρα, αλλά το φανταζόμαστε όχι απλά ως μια κοινότητα ερευνητική που θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ευρύτερα στην περιοχή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το φανταζόμαστε και σαν ένα κόμβο κρίσιμο για να φέρει τις δεξιότητες που χρειάζεται η νέα οικονομία της γνώσης.

Χαίρομαι σήμερα που με την ευκαιρία της παρουσίας μου, για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, βλέπω ότι το σχέδιο αφήνει πίσω του την εποχή του σχεδιασμού και μπαίνει πια στην εποχή της υλοποίησης με δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν σε λίγες ώρες.

Πρώτον, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με μεγάλη κοινοτική χρηματοδότηση. Θα είναι αυτό ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεύτερον, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχει ένα μνημόνιο συνεργασίας με την αντίστοιχη ισραηλινή Ζώνη Καινοτομίας, στο Μπερσεβά, μια από τις καλύτερες στον κόσμο, και καταλαβαίνετε τι σημασία έχει για τη Θεσσαλονίκη το Thess INTEC να πατάει με το ένα πόδι γερά στο Ταμείο Ανάκαμψης και με το άλλο πόδι σε μια από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως Ζώνες Καινοτομίας.», ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Αφήστε μια απάντηση