Σχέδιο για υπογειοποίηση των κάδων στον Δήμο μας

Σχέδιο για υπογειοποίηση των κάδων στον Δήμο μας

Ενα σημαντικότατο σχέδιο εκπονείται από τον Δήμο Θερμαϊκού και αφορά τα απορρίμματα τα οποία τόσο πολύ έχουν απασχολήσει αυτόν τον τόπο τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά την πολύ εικόνα που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σε ότι έχει να κάνει με την αποκομιδή και το πλύσιμο των κάδων, ο Δήμος θέλει να προσχωρήσει στο επόμενο βήμα με την υπογειοποίησή τους το επόμενο διάστημα!

Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα έργο τεράστιας σημασίας το οποίο θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή μας…

Στην πραγματικότητα μιλάμε για κατάργηση των σημερινών υπέργειων κάδων και την αντικατάστασή τους με τους λεγόμενους σταθερούς πύργους, κάποιες χοάνες, δηλαδή, όπου μέσα εκεί θα ρίχνουμε τα σκουπίδια.

Διαβάστε τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας εξέλιξης:

1.Αισθητική αναβάθμιση της περιοχής στην οποία υπογειοποιούνται οι κάδοι. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι ένας καλαίσθητος και συμπαγών διαστάσεων πύργος τροφοδοσίας.

2.Αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας, αφού η πλειονότητα των υπογειοποιημένων κάδων που τοποθετούνται στη χώρα μας είναι των τριών κυβικών μέτρων – συμβατοί με τα ήδη υπάρχοντα απορριμματοφόρα – ενώ οι υφιστάμενοι κάδοι είναι του ενός κυβικού μέτρου.

3.Ριζική αποτροπή της έκθεσης των απορριμμάτων σε κοινή θέα.

4.Μηδενισμός του προβλήματος των δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος.

5.Επίτευξη καλύτερου διαχωρισμού των διαφόρων τύπων απορριμμάτων (σύμμεικτα, γυαλί, πλαστικό, οργανικά κ.τ.λ.).

6.Προστασία της δημόσιας υγείας, όχι μόνο από τη μη έκθεση των απορριμμάτων, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο πολίτης δεν έρχεται σε επαφή κατά την εναπόθεση των απορριμμάτων με κανένα σημείο του κάδου, αφού τη σακούλα τη ρίχνει στη χοάνη τροφοδοσίας.

7.Μη καταστροφή των κάδων, αφού δε βρίσκονται πια σε κοινή θέα.

8.Αποφυγή των διαφωνιών μεταξύ των πολιτών, όσο αφορά στη χωροθέτηση των μετακινούμενων κάδων.

9.Επίτευξη σημαντικού οικονομικού οφέλους για το Δήμο μέσω: α) της, από 35% τουλάχιστον, μείωσης του χρόνου αποκομιδής σε σχέση με τον χρόνο που χρειάζεται για τους σημερινούς κάδους με τον ίδιο όγκο απορριμμάτων. β) της μείωσης της δαπάνης αγοράς νέων υπέργειων κάδων, οι οποίοι φθείρονται πολύ γρήγορα.

Αφήστε μια απάντηση