«Σφυροκοπούν» ακατάπαυστα οι Ρώσοι την Ουκρανία (BINTEO)

«Σφυροκοπούν» ακατάπαυστα οι Ρώσοι την Ουκρανία (BINTEO)

Τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 5 το πρωί ξεκίνησε πόλεμος στα σύνορα της Ευρώπης με τον Πούτιν να δίνει το τελικό πρόσταγμα.
«Σύμφωνα με το άρθρο 51 μέρος 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών με κυρώσεις από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας προκειμένου να εκπληρωθούν οι Συνθήκες φιλίας και βοήθειας προς το Ντόνετσκ Λαϊκή Δημοκρατία και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ που επικυρώθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισα ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στόχος της είναι να προστατεύσει ανθρώπους που υπέφεραν από γενοκτονία για οκτώ χρόνια από το καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένα τέταρτο αργότερα οι σειρήνες ηχούν στο Κίεβο…

Οι πρώτες εκρήξεις και οι βομβαρδισμοί φτάνουν μέχρι τα προάστια του Κιέβου. Μαχητικά σκίζουν τον αέρα.

Πλήγματα δέχεται μία αποθήκη πυρομαχικών στο Λουγκάνσκ και το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Στρατιωτικά οχήματα οδεύουν προς τη Μαριούπολη.

Ναυτική βάση καίγεται στην Οδησσό. Οι πρώτοι νεκροί στην πόλη Ουμάμ νότια του Κιέβου…

Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλλαν από τρεις διαφορετικές πλευρές χρησιμοποιώντας το πέρασμα και από τη Λευκορωσία..

Η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα – κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες αναφέρουν ότι κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

«Αγαπητοί Ουκρανοί πολίτες. Από σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς. Η Ρωσία πραγματοποιεί χτυπήματα στις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις και στα σύνορα μας.

Σε πολλές πόλεις ακούγονται εκρήξεις.Επιβάλλαμε στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα. Πριν από λίγο είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μπάϊντεν.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνουν διεθνή στήριξη. Σήμερα απαιτείται ψυχραιμία από όλους μας. Αν μπορείτε μείνετε σπίτι. Εργαζόμαστε. Ο στρατός εργάζεται. Ο τομέας άμυνας και ασφάλειας και όλοι υπουργοι επίσης. Θα σας μιλήσω και πάλι σύντομα. Μην πανικοβάλλεστε. Είμαστε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι για όλα. Θα νικήσουμε γιατί είμαστε Ουκρανοί. Δόξα και τιμή στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η Μόσχα έχει διαψεύσει τις πληροφορίες του Κιέβου ότι έχει καταρρίψει αεροσκάφη της και έχει καταστρέψει τεθωρακισμένα οχήματά της.

Πολλοί φοβούνται ότι η κρίση στην Ουκρανία θα προκαλέσει τη σοβαρότερη ένοπλη σύρραξη στην Ευρώπη από το 1945.

Η ρωσική επέμβαση θα μπορούσε να αναγκάσει «ως ακόμη και πέντε εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους να εκτοπιστούν.

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση