ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες αύριο τα μέλη για την ανάδειξη προέδρου (BINTEO)

ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες αύριο τα μέλη για την ανάδειξη προέδρου (BINTEO)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου μετά από 15 χρόνια.

Στην κεντρική προεκλογική της εκδήλωση στην Αθήνα και έχοντας δίπλα της τον πρώην εκπρόσωπο της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για την εικόνα του μέλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα όπως είπε επιστρέφει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι πια το ηττημένο κόμμα των εκλογών. Είναι το κόμμα που επιστρέφει δυναμικά, που επιδιώκει να εκφράσει όλη την προοδευτική παράταξη, τη σύγχρονη Αριστερά».

Ο οικονομολόγος και διευθυντής μελετών του «Eteron» στην πρώτη του κομματική εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε φυσική συνέχεια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ την κα Αχτσιόγλου μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η Έφη Αχτσιόγλου παραμονή της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα άφησε ένα λουλούδι στο μνημείο του στο Κερατσίνι μαζί με το γιο της Άρη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μπήκε τελευταίος στην κούρσα της διαδοχής, συνεχίζει τις περιοδείες του μέχρι την τελευταία στιγμή και το πρωί βρέθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το βράδυ ολοκληρώνει την εκστρατεία του με ομιλία στην Ερμού.

«Εάν γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσω τουλάχιστον μια εβδομάδα εδώ μέσα στον Ευαγγελισμό για να αναλύσουμε όλα τα θέματα και να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε το κράτος αρχίζοντας από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη χώρα» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Νίκος Παππάς έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία με συνεντεύξεις επιμένοντας στην στρατηγική μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα μελών με όρους Παράταξης.

«Έπρεπε να κάνουμε εκλογή από τη βάση το 2019. Αυτό είχε επί της ουσίας προαναγγελθεί από τον Τσίπρα από το βράδυ της 7ης Ιουλίου. Ο Μητσοτάκης πήρε εντολή κυβέρνησης κι εμείς εντολή μετασχηματισμού σε Αριστερή προοδευτική Παράταξη. Είχαμε δομές οι οποίες ήταν δομές αδράνεια, δομές κλειστές».

Κάλεσμα για συμμετοχή στις αυριανές κάλπες απεύθυνε με δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Παρά τα λάθη μας, εμείς είμαστε το νέο. Υπερασπιζόμαστε την αριστερή μας ταυτότητα και επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο αλλαγών με πλειοψηφική δυναμική. Αύριο, θα ψηφίσουμε για μια ηγεσία που θα ξαναδώσει περηφάνια στην Αριστερά και στην κοινωνία. Το όραμά μου δεν είναι η ”κανονικότητα”».

Με περιοδείες και συγκεντρώσεις ολοκληρώνει και ο Στέφανος Τζουμάκας την προεκλογική του εκστρατεία για τις κάλπες της 17ης Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 20.00 το βράδυ σε 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Η διαδικασία είναι ανοιχτή σε όλους όσοι θέλουν να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο στο ΣΥΡΙΖΑ από 15 ετών και πάνω και για αλλοδαπούς με αριθμό ΑΜΚΑ με την εγγραφή τους ως μέλη του κόμματος. Προϋπόθεση να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή 2 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση