Συγκλονιστικές στιγμές στις εκδηλώσεις για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικές στιγμές στις εκδηλώσεις για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίσσονται από τα μεσάνυχτα στην Θεσσαλονίκη, στην επέτειο των δυο χρόνων από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Το χαμόγελο του Άλκη Καμπανού «έσβησε» την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη. Βάναυσα και άνανδρα. Δολοφονήθηκε από «τυφλά» φανατισμένους χούλιγκαν επειδή ο ίδιος και η παρέα του, υποστήριζαν διαφορετική ομάδα.

Ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου ώρα 12.19. Δύο χρόνια χωρίς τον Άλκη. 19 κεράκια για ένα παιδί που χάθηκε τόσο άδικα.

Συγγενείς – φίλοι και συμπολίτες του παιδιού για το οποίο «έκλαψε» το πανελλήνιο, τίμησαν την μνήμη του. Άναψαν στο σημείο μαρτυρίου του, 19 κεράκια. Το ρολόι σταμάτησε 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όμως τα δάκρυα δεν θα «στεγνώσουν» ποτέ.

«Έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη, επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένειά μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.

Ανατριχίλα, λύπη και συγκίνηση. Πόνος αλλά και ελπίδα πως ίσως κάτι αλλάξει στην οπαδική νοοτροπία της Ελλάδας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ίδρυσης της Δομής «1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη».

«Τη δημιουργήσαμε για να προσφέρουμε δράση σε τρεις άξονες. Να μην ξεχαστεί ο Άλκης, να προσφέρουμε βοήθεια και στήριξη σε θύματα οπαδικής βίας και να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα».

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο στην Οδό Άλκη Καμπανού με την παρουσία αθλητών και ποδοσφαιριστών της ομάδας του Άρη.

Μήνυμα συμφιλίωσης και αποδοχής για το διαφορετικό χρώμα στη φανέλα και τα λάβαρα στα γήπεδα έστειλαν παιδάκια με κασκόλ του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ. Άδολα και τα λίγα λόγια βάλσαμο προς τον πατέρα του αδικοχαμένου νέου.

«Ο Άλκης είναι ψηλά στον ουρανό, μπορεί εσείς να μην τον βλέπετε αλλά σας βλέπει εκείνος. Και είμαι σίγουρος ότι έχει ένα αστραφτερό χαμόγελο», δήλωσε ένας παιδάκι.