Στο Λάος και την Καμπότζη με τον “Φιλέα Φιγκ” (ΦΩΤΟ)

Στο Λάος και την Καμπότζη με τον “Φιλέα Φιγκ” (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Φτάσαμε στην πρωτεύουσα του Λάος Vientiane μία πόλη που έχει την εικόνα εξωτικής ασιατικής πόλης και περιηγηθήκαμε στα αξιoθέατα της όπως η Pha That Luang Stupa το σπουδαιότερο μνημείο του Λάος, που χτίστηκε το 1566, στις αγορές της με τα άκρως περίεργα και ιδιαίτερα προιόντα αλλά απολαύσαμε και ένα δείπνο με τοπικές σπεσιαλιτέ στις όχθες του Mekong.

Και πετάξαμε για το Luang Prabang την πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου των Λάο από το 1353 μία εκπληκτική πόλη-μουσείο που έχει ψηφιστεί ως η ωραιότερη πόλη του κόσμου. Ανακαλύψαμε όλες τις όμορφες γωνιές της πόλης που παρουσιάζουν ένα μίγμα παραδοσιακής και Γαλλικής αρχιτεκτονικής με τα χωμάτινα σοκάκια όπου κυκλοφορούν οι μοναχοί με τις βαθυκίτρινες φορεσιές και με τους καταπληκτικούς ναούς όπως ο Wat Mai με την πενταπλή στέγη, ο Wisoun με την πανύψηλη στούπα και ο Wat Xien Tong με τις υπέροχες ξυλόγλυπτες κολώνες του.

Κάναμε και μία εκδρομή στον Mekong ως τα σπήλαια Pak Ou με τις εκατοντάδες αγάλματα του Βούδα και φτάσαμε ως παραδοσιακά παρταποτάμια χωριά όπου μάθαμε πως παρασκευάζεται ουίσκι από ρύζι.

Και συνεχίσαμε για την Καμπότζη και την πρωτεύουσα Pnom Penh μία από τις πιο όμορφες πόλεις που είχαν κτίσει οι Γάλλοι στην Ινδοκίνα με τις πλατείες και τις λεωφόρους της γεμάτες με μοτοποδήλατα και τρίκυκλα και με το κυριότερο αξιοθέατο της την Ασημένια Παγόδα που βρίσκεται στο κέντρο του Παλατιού και το πάτωμα της είναι καλυμμένο με 5000 ασημένια πλακάκια, που το καθένα ζυγίζει 1 κιλό και στο κέντρο της υπάρχει το ολόχρυσο άγαλμα του Βούδα στολισμένο με 9500 διαμάντια. Ένα μοναδικό δείγμα της τέχνης και του πολιτισμού των Χμερ.

Και συνεχίσαμε για μία άλλη πόλη-ορόσημο της Ινδοκίνας το Siem Reap όπου βρίσκεται το υπέροχο μνημείο της ανθρωπότητας οι ναοί του Angkor, που ανακαλύφτηκαν μόλις το 1860.διάσπαρτοι σε 400 τετρ. χιλ. ένα μοναδικό απομεινάρι του πολοτισμού των Χμερ, που άνθισε από 9ο μέχρι τον 15ο αιώνα.

Και ξεχωρίζουν ο ναός Angkor Wat που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο, το Bayon γεμάτο από ανάγλυφα γιγινταία πέτρινα πρόσωπα και το Ta Prom που εξακολουθεί να είναι σφιχταγκαλιασμένο με τα δέντρα της ζούγκλας φέρνοντας στη μνήμη την ατμόσφαιρα της ταινίας <Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του χαμένου θησαυρού...

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680