Στους παράδεισους του Νότιου Ειρηνικού με τον Φιλέα Φογκ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στους παράδεισους του Νότιου Ειρηνικού με τον Φιλέα Φογκ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Ακρως καλοκαιρινό ταξίδι…

Στους παράδεισους του Νότιου Ειρηνικού ξεκινήσαμε πρώτα απο τα Φίτζι με τα 322 νησιά και κάνοντας την ονειρεμένη τριήμερη κρουαζιέρα , που ονομάζεται έτσι από το έργο <η γαλάζια λίμνη> που γυρίστηκε εδώ. Απολαύσαμε τις κάτασπρες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά και συνεχίσαμε σε ένα άλλο νησί το Treasure Island σε ένα περιβάλλον βγαλμένο από τα ομορφότερα όνειρα μας, καθώς όλα τα νησιά με τις ηφαοστειογενείς κορυφές να περιτριγυρίζονται από ένα καλειδοσκοπικό ύφαλο και από μία θάλασσα στο χρώμα του κοβαλτίου γεμάτη με ζωντανά κοράλλια και χιλιάδες πολύχρωμα ψάρια είναι απλά μαγευτικά.

Συνεχίσαμε για το επόμενο νησί το βασίλειο της Τόγκα το τελευταίο αυθεντικό πολυνησιακό βασίλειο του Ειρηνικού Ωκεανού και την πρωτεύουσα Nukualofa.Αφού περιηγηθήκαμε στην πόλη μεταφερθήκαμε στο νησάκι Fafa όπου ξαγρυπνούσαμε τη νύχτα κοιτάζοντας τον κατάφωτο ουρανό κυριολεκτικά μαγεμένοι από ένα πανόραμα τόσο διαφορετικό από αυτό του Βόρειου Ημισφαιρίου, ένα φωτεινό καταρράκττη αστεριών που κεντάνε το σκοτάδι σαν λαμπερά πετράδια απλωμένα σε ένα μαύρο βελούδινι μαξιλάρι και σε προκαλεί να μην θέλεις να χαμηλώσεις τα μάτια από τους αμέτρητους σχηματισμούς, που γεμίζουν κάθε μα κάθε γωνιά.

Επόμενος σταθνός μας η Σαμόα με τα δύο νησιά της το μεγαλύτερο Upolu και το Savaii.Στο πρώτο τριγυρίσαμε στην πρωτεύουσα Apia στις παραλίες στους καταρράκτες και στα σπήλαια αλλά και στο σπίτι του συγγραφέα Robert Louis Stevenson ,που έζησε εκεί και έγραψε <το νησί των θησαυρών>. Και πήγαμε και στο Savaii ένα από τα πιο παραδοσιακά νησιά του Ειρηνικού.

Και φτάσαμε στο τέλος στα νησιά Cook ένα σύμπλεγμα 15 τροπικών νησιών σχεδόν απομονωμένων από τον υπόλοπιπο κόσμο. Μεόναμε μία μέρα στο μεγαλύτερο νησί Rarotonga τριγυρίσαμε στην μοναδική πόλη Avarua ;όπου το ψηλόπτερο κτίσμα δεν υπερβαίνει το ύψος ενός κοκοφοίνικα και φτάσαμε στην λιμνοθάλασσα Aitutaki την ομορφότερη του κόσμου, Μία τριγωνική λιμνιθάλασσα που ο πρώτος Ευρωπαίος που την αντίκρυσε ήταν ο William Bligh ο καπετάνιος του Bomty to 1789;λίγες μόνο μέρες πριν την θρυλική ανταρσία.

Είναι ένας τεράστιος τέλειος τουρκουάζ πίνακας σπαρμένος με μικρές πράσινες κουκίδες τα 21 νησάκια με εκτυφλωτική άσπρη αμμουδιά που τις περισσότερες φορές τα φθάνεις περπατώντας στα ζεστά ρηχά νερά…

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680