Στον “αέρα” τα έργα των 18 εκατομμυρίων ελέω αδυναμίας απορρόφησης;

Στον “αέρα” τα έργα των 18 εκατομμυρίων ελέω αδυναμίας απορρόφησης;

Αίσθηση έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης Μαυρομάτη, σύμφωνα με την οποία (ανακοίνωση) τα έργα των 18 εκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε μόλις πριν από 10 ημέρες (23 Μαρτίου) για τον Δήμο Θερμαϊκού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δεν μπορούν να προχωρήσουν.

“Η πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κου Πέτσα και οι ανακοινώσεις ύψους 18.000.000€ (χρήματα που δικαιούται κάθε δήμος που ο πληθυσμός του κυμαίνεται από 50.000 – 100.000 κατοίκους), δεν εδράζονται πουθενά, αποτελώντας επί της ουσίας «κενό γράμμα», καθώς ακόμη εκκρεμούν έργα από το «Φιλόδημος 2» ( π.χ δρόμος Αγγελοχωρίου, αποχέτευση Μεσημερίου), χωρίς την δημοπράτηση αυτών, δεν υπάρχει η δυνατότητα του επόμενου βήματος”, αναφέρει χαρακτηριστικά η “Νέα Πορεία”.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαιτέρως δυσάρεστη, καθώς πρόκειται για έργα που έχει ανάγκη ο τόπος. Θυμίζουμε τι ανακοινώθηκε από τον κ. Πέτσα:

1. Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων (4.961.298,88€)

2. Αγροτική Οδοποιία (1.900.000€)

3. Ανάπλαση οδού Δημοκρατίας Κοινοτήτων Περαίας και Νέων Επιβατών (6.170.000€)

4. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης (4.464.000€).

Αυτά ανακοινώθηκαν, αλλά όπως φαίνεται δεν μπορούν να προχωρήσουν, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα που καθυστερούν εδώ και 2,5 χρόνια. Εαν είναι έτσι τα πράγματα, τότε μιλούμε για ξεκάθαρη ευθύνη του Δήμου στον οποίο το κράτος δίνει χρήματα τα οποία αδυνατεί να απορροφήσει!!

Ο κ. Τσαμασλής ή κάποιος από τους συνεργάτες του οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο…

Αφήστε μια απάντηση