Στην ενημερωτική Ημερίδα για τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων της χώρας ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Στην ενημερωτική Ημερίδα για τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων της χώρας ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Στην ενημερωτική Ημερίδα για τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων της χώρας που διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο Υφυπουργός Υγείας, τόνισε ότι «η εισαγωγή των DRGs και η συνεχής παρακολούθηση της συνεπούς εκτέλεσης των προϋπολογισμών είναι μια πραγματική επανάσταση. Συνιστά τη χρυσή τομή μεταξύ των δημοσιονομικών περιορισμών και της αυξήσεως των αναγκών και θα μειώσει μέχρις εξαφανίσεως τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Οι προϋπολογισμοί βέβαια θα πρέπει σταδιακά, να προσαρμοσθούν στην αδήριτη ανάγκη, να καλύπτουν των σύνολο των δαπανών και της μισθοδοσίας. Έτσι θα μπορέσουμε να συγκρίνουμε βάσει με διεθνών καλών πρακτικών ανά κλινική εργαστήριο και Νοσοκομείο και επιλέγουμε ιατρούς συντονιστές διευθυντές και διοικητές με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια απόδοσης».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «ο απολύτως αναγκαίος ανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτου της χώρας αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ» καθώς και ότι «η κλιματική κρίση επιβάλλει νέες μορφές σχεδίων εκτάκτου ανάγκης»