Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην τελετή αποφοίτησης των Λυκείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε σήμερα, Πέμπτη (22/6) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην αποφοίτηση των Λυκείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανακηρύχθηκε και επίτιμος καθηγητής περιβαλλοντικής επιστήμης του Perrotis College.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βαρθολομαίος, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συγκεκριμένη πρόσκληση και έπειτα μίλησε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, αλλά και την κλιματική κρίση.

Εν συνέχεια, σημείωσε ότι η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως έστρεψε τα «φώτα» στο βαθύ πρόβλημα της οικολογίας και πως είναι «ευθύνη του ανθρώπου απέναντι στον οίκο του».

Ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε και την περιβαλλοντική κατεύθυνση των σπουδών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του “Perrotis College” και την επιστημονική διδασκαλία της για την πρωτογενή παραγωγή με σεβασμό προς το περιβάλλον, λέγοντας: «Αυτός είναι ο οικολογικός μονόδρομος (η αειφόρος ανάπτυξη) για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αυτή είναι και η δική σας πορεία, αγαπητοί νέοι και το περιεχόμενο της ευθύνης σας. Με έμπνευση και με οδηγό αυτή τη σχολή, την οποία επιλέξατε για τις σπουδές σας. Επαινούμε τον οικοφιλικό προσανατολισμό της, τα πολυδιάστατα προγράμματα σπουδών, το συνδυασμό επιστημονικής γνώσης, έρευνας και έμφασης στην πράξη και στις συνεργασίες. Ο Πατριάρχης σας, είναι βέβαιος ότι στο μέλλον, εσείς θα ανήκετε στην οικολογική πρωτοπορία».

Τέλος, να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Jeff Lansdale, ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατάφερε να συνδέσει όλο τον κόσμο για τη μάχη που δίνεται εδώ και χρόνια ενάντια στην κλιματική αλλαγή και υπέρ του περιβάλλοντος.

Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκαν μητροπολίτες και κληρικοί της περιοχής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθηγητές, γονείς και σπουδαστές της σχολής, κ.ά..

Αφήστε μια απάντηση