Στα άκρα η πολεμική ρητορική των Τούρκων-Κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο (2 ΒΙΝΤΕΟ)

Στα άκρα η πολεμική ρητορική των Τούρκων-Κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο (2 ΒΙΝΤΕΟ)

Να αποκλείσουν το Αιγαίο με NAVTEX διαρκείας και να ανακηρύξουν ΑΟΖ καλεί τον Ερντογάν ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Μπαχτσελί χτύπησε και πήρε πάσα από την προκλητική ρητορική του συνεταίρου του Ερντογάν, βάζοντας «φωτιά» στο Αιγαίο ζητά να γίνει τουρκική θάλασσα με μόνιμο αποκλεισμό μέσω NAVTEX και ζητά να κηρυχτεί μονομερώς ΑΟΖ σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να ζητήσει να κηρύξει η Τουρκία από… μόνη της ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και τους χάρτες της να τους καταθέσει και στον ΟΗΕ, μίλησε για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Άγκυρα για να εξασφαλίσει τα νησιά και τις βραχονησίδες που θεωρεί πως της ανήκουν, ζητώντας συγχρόνως και την κήρυξη NAXTEX… διαρκείας στην περιοχή!

Έστησε νέα προκλητική φιέστα ο Ερντογάν για το νέο γεωτρύπανο
Από όλα έχει ο μπαξές των προκλήσεων του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, με χάρτες και 3D παρουσιάζει το νέο γεωτρύπανό του, το τέταρτο, με το όνομα του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ.

Η φιέστα στήθηκε και πάλι με ένα σκοπό, να βρίσει τους Έλληνες.

«Εμείς ούτε σφετεριζόμαστε τα δικαιώματα κανενός, ούτε παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε κλέφτες. Ποτέ δεν επιτρέψαμε να καπηλευτούν κάτι που δεν είναι δικό μας με βία ή απειλές», δήλωσε ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία τα τουρκικά ΜΜΕ χτυπούν ασταμάτητα σχολιαστές. Φτάνουν στο σημείο να πουν πως τα ελληνικά παράλια είναι σε απόσταση που φτάνει κανείς κολυμπώντας από την Τουρκία.

Οι ελληνικές αρχές είναι σε ύψιστο συναγερμό, με κρίσιμο το διάστημα από 15- 30 Ιουνίου εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, για τουλάχιστον 6 μήνες τα ελληνικά ραντάρ παρατηρούν τις συνεχείς πτήσεις των μη επαναδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή μονάδες του ελληνικού στόλου βρίσκονται σε καίρια σημεία στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ υποβρύχια βρίσκονται σε βόρειο και νότιο Αιγαίο.

Η Τουρκία προσπαθεί να καταγράψει όλες αυτές τις κινήσεις με πτήσεις των «Μπαϊρακτάρ», με τέσσερα τέτοια σκάφη να πετούν πάνω από τα τουρκικά παράλια και να δίνουν ζωντανή εικόνα εκείνη τη στιγμή στο τουρκικό στρατηγείο. Παράλληλα, μονάδες της τουρκικής ακτοφυλακής περιφέρονται στα τουρκικά παράλια.

Αφήστε μια απάντηση