Σούμπαλης στο BestCity.gr: « Η Λέσχη LIONS υπάρχει για να βοηθά!»

Σούμπαλης στο BestCity.gr: « Η Λέσχη LIONS υπάρχει για να βοηθά!»

Ο πρόεδρος της Λέσχης LIONS Μηχανιώνας «ΑΙΝΕΙΑ», στο BestCity.gr!

Ο κ. Γιάννης Σούμπαλης, αναλύει την δραστηριότητα της Λέσχης, μιλά για το έργο της, αλλά θυμάται και τα ποδοσφαιρικά του χρόνια και ειδικά την περίοδο της δημιουργίας του γηπέδου του Αγγελοχωρίου που θα του μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη.

Διαβάστε την συνέντευξη:

-Καταρχήν, τι σημαίνει «Λέσχη LIONS» και ποιες είναι οι δραστηριότητές της;

«Είμαστε μια ανθρωπιστική οργάνωση με 45 χιλιάδες λέσχες σε όλο τον κόσμο και 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτήν! Προσπαθούμε όπου υπάρχει ανάγκη να είμαστε κοντά και θα μας συναντήσετε παντού με τον σεβασμό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία μας»

-Οι δράσεις της;

«Ασχολούμαστε με πέντε πυλώνες: Το περιβάλλον, την όραση, τον διαβήτη, την πείνα και τον παιδικό καρκίνο. Βοηθάμε όπου μπορούμε…»
-Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο;

«Υπάρχει ανταπόκριση και είμαι πολύ χαρούμενος, διότι βλέπω πως αποδεικνύουμε γιατί λεγόμαστε Ελληνες! Εχουμε ανθρωπιά και το νιώθουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτό, πηγαίνοντας το βράδυ να κοιμηθούμε…»

-Αυτός είναι ένας λόγος για να εγγραφεί κάποιος στη Λέσχη LIONS;

«Ασφαλώς! Και ακόμη: Του δίδεται το «δικαίωμα» να δει τι γίνεται εκεί έξω, τι ανάγκες υπάρχουν, διότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από δυο καλές κουβέντες, από ένα τηλέφωνο, από το να τους περάσουμε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Σε εμάς μπορεί να φαίνεται τίποτα, γι αυτούς όμως είναι το παν!»

-Στόχος της Λέσχης, εδώ στην περιοχή μας, ποιος είναι;

«Στόχος μας είναι να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερες διαχρονικές δράσεις. Και είμαι συγκινημένος διότι έχω δίπλα μου ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό το όραμα και βοηθούν με κάθε τρόπο. Και πρόκειται για ανθρώπους που απλώνονται σε όλο τον Δήμο Θερμαϊκού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που εμπιστεύονται τον λαϊονισμό!».

Όμως, ο Γιάννης Σούμπαλης έχει γράψει την δική του ιστορία και στο ποδόσφαιρο το οποίο αποτελεί την μεγάλη του αγάπη! Με μακρά θητεία στον Μακεδονικό ως ποδοσφαιριστής ( όντας υπογεγραμμένος παίκτης του ΠΑΟΚ!), αλλά αργότερα ως προπονητής και παράγοντας στον Κεραυνό Αγγελοχωρίου, ξέρουν όσο λίγοι άνθρωποι αυτόν τον χώρο…

«Ξεκίνησα από τη Δόξα Νεάπολης, υπέγραψα στον ΠΑΟΚ το 1969, αλλά για διάφορους λόγους δόθηκα στον Μακεδονικό και παρέμεινα, τελικώς, εκεί. Αφού έγραψα ιστορία στον Μακεδονικό, βρέθηκα κάποια μέρα στο Αγγελοχώρι, φέρνοντάς με ο αείμνηστος, Γιάννης Παπαγιάννης. Το Αγγελοχώρι το αγάπησα και με αγάπησε! Στον Κεραυνό έδωσα την ψυχή μου και απεδείχθη πως άξιζε τον κόπο, διότι αφήσαμε καλή παρακαταθήκη και αυτό φαίνεται σήμερα»

-Κάτι που θα θυμάστε για πάντα από τον Κεραυνό;

«Αυτό που θα μου μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη και στην καρδιά μου είναι το πώς δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο που υπάρχει σήμερα, ένα γήπεδο που έγινε από όλο το χωριό και μάλιστα μέσα σε μόλις 1,5 εβδομάδα! Μέχρι τότε παίζαμε στην Μηχανιώνα και έπρεπε να κάνουμε γήπεδο. Ε, λοιπόν, έτσι φτιάξαμε αυτό το γήπεδο… Απίστευτο κι όμως αληθινό! Γυναίκες, άντρες, παιδιά, κουβαλούσανε…»

-Υπήρξατε όμως και στη Νίκη Μεσημερίου…

«Στο Μεσημέρι με αγκάλιασαν και έκανα φίλους! Εχω να θυμάμαι πολλές καλές στιγμές, επιτυχίες. Η μεγαλύτερη συνεισφορά μου θα έλεγα πως ήταν η δημιουργία των παιδικών τμημάτων και η σχέση που είχαμε φτιάξει με το σχολείο και με την πρόοδο των παιδιών. Μόνο συγκίνηση…»

-Το δικό σας μήνυμα για την περιοχή μας;

«Ο κόσμος να αγκαλιάζει ότι καλύτερο συμβαίνει στον Δήμο μας. Να ευαισθητοποιηθούν στα κοινά, να βοηθούν ο ένας τον άλλο, διότι μόνο μέσα από την συνεργασία επέρχεται η πρόοδος».

Αφήστε μια απάντηση