Σοφία Βήκα: «Λατρεία η Περαία!!» (2 ΒΙΝΤΕΟ+ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σοφία Βήκα: «Λατρεία η Περαία!!» (2 ΒΙΝΤΕΟ+ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η Σοφία Βήκα, στο BestCity.gr! Το δικό μας αστέρι του ελληνικού τραγουδιού, μιλά για την καριέρα της, για την προσωπική της πορεία, για τις εμφανίσεις της στο Theros και φυσικά για την αγαπημένη της Περαία της οποίας είναι μόνιμη κάτοικος!

Διαβάστε την συνέντευξη που μας παραχώρησε:

-Σοφία, σ΄ ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα και μιλάμε σήμερα εδώ, στο BestCity.gr…

«Κι εγώ ευχαριστώ για τη στήριξη προς το πρόσωπό μου, στήριξη η οποία είναι συγκινητική!»

-Λοιπόν, να το πάρουμε απ΄ την αρχή; Πως ασχολήθηκες με το τραγούδι; Ποιο ήταν το ερέθισμα;

«Είχα αρρώστια με το μικρόφωνο από παιδάκι! Επαιρνα κασέτες, έσβηνα τις φωνές τραγουδιστριών, έβαζα τη δικιά μου… Μεγάλωσα με Μαρινέλα, με Αννα Βίσση, με Αρλέτα, με Πάριο, με Βιτάλη, με Γλυκερία, πολύ ωραία ακούσματα και μεγαλώνοντας πρώτες δουλειές με φωνητικά, δίπλα σε Ρίτα Σακελλαρίου και Γιώργο Μαργαρίτη, μεγάλο σχολείο! Πέρασα πολύ όμορφα και δεν μετάνιωσα ποτέ γι αυτή μου την επιλογή, παρ΄ ότι όταν το πρωτοέμαθαν οι γονείς μου δεν μιλούσαμε για μια εβδομάδα!! Τελικά όμως ήρθαν κοντά μου, με στήριξαν και κατάλαβαν πόσο σπουδαίο είναι να κάνεις ένα επάγγελμα που το αγαπάς και το θεωρείς διασκέδαση!»

-Ηταν ο κόσμος που ήθελες να μπεις, ο κόσμος του τραγουδιού…

«Ο κόσμος είναι ανάλογα με την εποχή. Κάτι κερδίζουμε, κάτι χάνουμε… Κάτι μας αρέσει, κάτι μας πληγώνει…Με τα πάνω μας και τα κάτω μας. Όπως σε μια σχέση, οπότε γερό στομάχι και προχωράμε. Όταν είναι αναγκαίο, κάνουμε τις παύσεις μας, μαζεύουμε δυνάμεις, όπως έκανα τα τελευταία 3 χρόνια που σταμάτησα το τραγούδι, δηλαδή τις εμφανίσεις, όχι το τραγούδι, γιατί το τραγούδι δεν σταματά, στο σπίτι όλη μέρα και τώρα είμαι έτοιμη να ξεκινήσω ξανά, εδώ στο πολύ όμορφο Theros!»

-Το άλμα της Αθήνας;

«Το άλμα της Αθήνας έγινε με πολύ φόβο, γιατί τότε ήμουνα πιτσιρίκα, δεν ήξερα τι θα συναντήσω, κατεβαίνοντας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Κι όμως, κατάφερα να κάνω μεγάλες συνεργασίες, όπως με τον Γιάννη Πλούταρχο, ο Βασίλης Καρράς και ο Χρήστος Δάντης, ο Πάνος Κιάμος που έχουμε και το ντουέτο τον «έρωτα» , ο Σταμάτης Γονίδης, η Αντζελα Δημητρίου και φυσικά ο Λευτέρης Πανταζής με τον οποίο είμαστε ακόμη πολύ φίλοι, ήταν από τους ανθρώπους που με πίστεψαν και μάλιστα συμπεριλάβαμε και ντουέτο σε δικό μου δίσκο!».

-Αρα, λοιπόν, ακόμα και σε αυτόν τον δύσκολο χώρο, μπορεί να ευδοκιμήσουν αληθινές φιλίες…

«Ε, βέβαια μπορούν! Είναι σαν τη φυσιολογική, την έξω ζωή από το τραγούδι. Όπως έχεις φίλους έξω που τα βρίσκετε, που μπορείς να συνεννοηθείς, έτσι συμβαίνει και στον χώρο του τραγουδιού. Και φίλες έχω κάνει και φίλους, δεν έχω θέμα αν είναι άντρας ή γυναίκα, αρκεί να μου κάνει σαν χαρακτήρας»

-Στο ρώτησα αυτό γιατί ο κόσμος στέκεται λίγο απέναντι από τον κόσμο της νύχτας, όντας επιφυλακτικός…

«Νομίζω ότι τα χειρότερα συμβαίνουν την ημέρα! Διότι, έχω κάνει κι άλλες δουλειές. Κάποια στιγμή με τον μπαμπά μου, είχαμε καφετέρια, μπουγάτσα, παρεπιμπτόντως ξέρω τα πάντα για τον καφέ(!), οπότε αυτά που έχουν δει τα μάτια μου το πρωί, μπορεί και να μην τα΄ χω δει στη νύχτα!!»

-Ας έρθουμε τώρα στο κεφάλαιο «Περαία»…

« Λατρεία! Να σου πω κάτι; Εκτός από μόνιμη κάτοικος, θα γίνω και δημότισσα! Νιώθω σαν να κάνω συνέχεια διακοπές εδώ. Χειμώνα-καλοκαίρι είναι λες και είμαι στο εξοχικό μου! Το Theros είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μου, κατεβαίνω με τα πόδια… Είναι αυτό που λέμε εμφάνιση με πιζάμες! Νυστάζεις, πας παίρνεις έναν υπνάκο και ξανακατεβαίνεις!! Και ο Σάκης ο Χρυσάφης από τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν…με στηρίζει, είναι χαμογελαστός άνθρωπος! Νιώθω σαν στο σπίτι μου!»

-Αρα η Περαία είναι ένας ιδανικός τόπος για να ζεις;

«Για μένα, ναι!»

-Και σε απολαμβάνουμε στο Theros…

«Ναι, θα είμαι εδώ όλο το χειμώνα, με εμφάνιση κάθε 15 ημέρες. Σάββατο παρά Σάββατο… Οπότε για μένα θα είναι μια μαγική χρονιά, δίπλα στο σπίτι μου! Θα τραγουδάμε και θα χορεύουμε μαζί με όλο τον κόσμο!»

-Τι έχεις να πεις στον κόσμο, κλείνοντας;

«Να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι από την πρώτη στιγμή της επιστροφής μου στη νύχτα κοντά μου. Πρόκειται για μια αγάπη που καμιά φορά δεν μπορείς να διαχειριστείς… Υπόσχομαι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό γι αυτόν τον κόσμο που περιμένει αυτό το Σάββατο για να γίνουμε μια παρέα!»

-Και για μετά, τώρα που επέστρεψες για τα καλά;

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα και έχω μάθει να μη λέω «ποτέ». Είμαι του «ποτέ μη λες ποτέ», αλλά προς το παρών, θέλω να απολαύσω το Theros. Από εκεί και μετά όπου με πάει ο Θεός ο οποίος με καθοδηγεί σωστά!»

Δείτε σε βίντεο απόσπασμα από την συνέντευξη:

Και επί το έργον στο Theros:

Η μεγάλη επιτυχία, το “Σημείο επαφής”, ακούστε το:

Φωτό+βίντεο: Βασίλης Ραφτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση