ΣΗΜΕΡΑ: Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα στη Μηχανιώνα

ΣΗΜΕΡΑ: Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα στη Μηχανιώνα

Ημερίδες Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα πραγματοποιούνται από τον Δήμο Θερμαϊκού, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ):ΣΗΜΕΡΑ στη Νέα Μηχανιώνα στην αίθουσα των Κ.Α.Π.Η και ώρα 17:30΄.

Ο καρκίνος του πνεύμονα (ΚτΠ) παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και τούτο διότι, συνήθως, διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα χαμηλή 5ετή επιβίωση. Η εκστρατεία ενημέρωσης για την επικινδυνότητα αυτή και η αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου, ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας, καθ’ όσον σώζει στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση, τυχόν, συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο Καρκίνος του Πνεύμονα, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η
ΧΑΠ και η Άνοια.

Αφήστε μια απάντηση